Theater

Het Zuidelijk Toneel & Sarah Moeremans

What ever happened to Mr. Pete

Tickets Over de maker(s)
What ever happened to Mr. Pete

Een voorstelling over grip verliezen en het gevoel hebben daarin alleen te zijn. In deze vervreemdende theaterervaring zie je maar de helft van de voorstelling.

Een vervreemdende theaterervaring: de zaal en het podium worden in tweeën gedeeld door middel van een doek. Iedereen krijgt bij binnenkomst een koptelefoon uitgedeeld. Als publiek zie je maar de helft van het podium, waardoor je continu afvraagt of de andere helft van het publiek hetzelfde ziet en hoort als jij.

Op jouw deel van de tribune ga je mee in de zoektocht naar de waarheid achter Mr. Pete. Wie is hij? En wie zijn wij eigenlijk? Een noodzakelijke vraag in tijden van algoritmes, digitalisering en de viering van ons geluk als vrij individu. 
Een voorstelling over eenzaamheid, gemeenschappelijkheid en controleverlies, grip verliezen en het gevoel hebben daarin alleen te zijn. Een gedeelde zoektocht, want ook Mr. Pete leert zichzelf kennen in korte, grappige scènes en door een bonte stoet personages.

Gebaseerd op het werk van Harold Pinter, Samuel Beckett, Luis Buñuel en David Lynch maken regisseur Sarah Moeremans en schrijver Joachim Robbrecht een voorstelling over Mister Pete. 
Ze bewijzen opnieuw dat luchtigheid ook heel ernstig kan zijn. Of zoals Joachim de voorstelling omschrijft: “Er is geen touw aan vast te knopen, of je aan op te hangen.’’

Tickets en tijden

Datum ma 15 januari
Tijd 20:00u
Locatie Theaterzaal
Prijs Van € 10,50 tot € 21,00
Tickets
Datum ma 15 januari
Tijd 20:00u
Locatie Theaterzaal
Prijs Van € 10,50 tot € 21,00

Over Het Zuidelijk Toneel

Bij Het Zuidelijk Toneel zetten ze theatrale ontmoetingen op die het publiek prikkelen anders naar de wereld te kijken. Ze ontwikkelde zich tot een uniek gezelschap dat steeds gericht is op de thematiek van de Ander en het Anderszijn.

Piet Menu staat als curator aan het hoofd. Samen met co-artistiek leider & regisseur Sarah Moeremans en in samenwerking met de beste theatermakers vertellen ze de verhalen die de wereld nodig heeft. In tijden dat een wereld recht krabbelt door vindingrijkheid en creativiteit laat Het Zuidelijk Toneel zich zien met voorstellingen en innovatieve projecten.

Meer over Het Zuidelijk Toneel

Credits

Website: www.hzt.nl 
Regie & tekst: Sarah Moeremans 
Dramaturgie & tekst: Joachim Robrecht 
Tekst & spel: Joep van der Geest, Gillis Biesheuvel, Judith van den Berg
Spel: Ousmane Bangura, Luca Bötzel, Teun Donders, Myrthe van der Vuurst de Vries 
Artistiek advies: Piet Menu
 

Kostuumontwerp: Daphne de Winkel
Kostuums: Ilse Vermeulen
Lichtontwerp: Stan Bannier
Decorontwerp: Sarah Moeremans
Technisch geluidsontwerp: Timo Merkies
Productie: Ellen van Bunnik