Theater

Het Zuidelijk Toneel & Sarah Moeremans

What ever happened to Mr. Pete

Geweest Over de maker(s)
What ever happened to Mr. Pete

Een voorstelling over grip verliezen en het gevoel hebben daarin alleen te zijn. In deze vervreemdende theaterervaring zie je maar de helft van de voorstelling.

Een vervreemdende theaterervaring: de zaal en het podium worden in tweeën gedeeld door middel van een doek. Iedereen krijgt bij binnenkomst een koptelefoon uitgedeeld. Als publiek zie je maar de helft van het podium, waardoor je continu afvraagt of de andere helft van het publiek hetzelfde ziet en hoort als jij.

Op jouw deel van de tribune ga je mee in de zoektocht naar de waarheid achter Mr. Pete. Wie is hij? En wie zijn wij eigenlijk? Een noodzakelijke vraag in tijden van algoritmes, digitalisering en de viering van ons geluk als vrij individu. 
Een voorstelling over eenzaamheid, gemeenschappelijkheid en controleverlies, grip verliezen en het gevoel hebben daarin alleen te zijn. Een gedeelde zoektocht, want ook Mr. Pete leert zichzelf kennen in korte, grappige scènes en door een bonte stoet personages.

Gebaseerd op het werk van Harold Pinter, Samuel Beckett, Luis Buñuel en David Lynch maken regisseur Sarah Moeremans en schrijver Joachim Robbrecht een voorstelling over Mister Pete. 
Ze bewijzen opnieuw dat luchtigheid ook heel ernstig kan zijn. Of zoals Joachim de voorstelling omschrijft: “Er is geen touw aan vast te knopen, of je aan op te hangen.’’

"Acteur Joep van der Geest weet Mr. Pete met weinig woorden en terugtrekkende motoriek prachtig gestalte te geven. Aan de andere kant van het oudroze gordijn zal Gillis Biesheuvel als tweede Mr. Pete vast evenveel ontroering en sympathie opwekken. "

De Volkskrant

"Een hartverscheurend portret van eenzaamheid en vervreemding. "

NRC Handelsblad

"Poëtisch, ontroerend, lichtvoetig en angstaanjagend toneel over de verweesde mens, die in weerwil van wat hij zelf misschien denkt, niet alleen is. "

Theaterkrant

Credits

Regie, tekst & decor: Sarah Moeremans
Dramaturgie & tekst: Joachim Robbrecht
Tekst & spel: Joep van der Geest, Gillis Biesheuvel, Judith van den Berg
Spel: Ousmane Bangura, Luca Bötzel, Teun Donders, Myrthe van der Vuurst de Vries
Tekstredactie: Artun Alaska Arasli
Kostuumontwerp: Daphne de Winkel
Kostuums: Ilse Vermeulen


 

Lichtontwerp: Stan Bannier
Technisch geluidsontwerp: Timo Merkies
Regie-assistent: Quintijn Relouw
Productie: ’n More - Ellen van Bunnik
Techniek: Tom Ijpelaar, Arco Middendorp, Jurre Smulders, Joost ten Hagen
Artistiek advies: Piet Menu
Fotografie: Sofie Knijff

Met dank aan: Juliette Luppes, Alicia Boedhoe, Hendrik Nieuwerf, Leon Bartels, Emile van Gils