Theater

De Theatertroep

Wie de fuck is Alice

Uit eigen stad
Geweest Over de maker(s)
Wie de fuck is Alice

Antiheld Alice probeert zich staande te houden in een steeds meer op succes gerichte maatschappij in deze slapstick ‘screwball comedy’.

In deze screwball comedy volgen we antiheld Alice, een dertiger die zich staande probeert te houden in een steeds meer op succes gerichte maatschappij. Ze wordt door haar halfzusje Lizzy vergezeld op een slapstick helletocht door hedendaags Nederland: een wereld bevolkt met criminele baronnen, kwakzalvers, wappies, radio-dj’s en fascistische zwangere vrouwen.

In Amerika zijn komedies met sterke vrouwelijke hoofdrollen in opmars. Ze komen voort uit de screwball comedy: vlot geschreven comedies of errors uit de jaren ’30 waar vrouwen voor het eerst de slimme voortrekkers waren en de mannen de onnozele volgers. Dit genre heeft met voorvrouwen als Phoebe Waller Bridge en Greta Gerwig een nieuwe impuls gekregen. 
Intelligente en gelaagde vrouwelijke personages staan bij hen centraal, en werken zich in een hedendaags hier en nu steeds verder in de nesten, terwijl zij zich bedienen van scherpe snelle dialogen. 

Wie de fuck is Alice is een gloednieuwe theatertekst geïnspireerd op deze sterke vrouwenrollen uit het werk van Greta Gerwig. Kyrian Esser schreef de komedie speciaal voor de spelers van de Theatertroep.

Credits

Website: www.theatertroep.nl/
Door: Rosa Asbreuk, Elisabeth ten Have, Timo Huijzendveld, Nicoline Raatgever, Patrick Duijtshoff en Kyrian Esser