Theater

De Theatertroep

Wie de fuck is Alice

Uit eigen stad
Tickets Over de maker(s)
Wie de fuck is Alice

Antiheld Alice probeert zich staande te houden in een steeds meer op succes gerichte maatschappij in deze slapstick ‘screwball comedy’.

In deze screwball comedy volgen we antiheld Alice, een dertiger die zich staande probeert te houden in een steeds meer op succes gerichte maatschappij. Ze wordt door haar halfzusje Lizzy vergezeld op een slapstick helletocht door hedendaags Nederland: een wereld bevolkt met criminele baronnen, kwakzalvers, wappies, radio-dj’s en fascistische zwangere vrouwen.

In Amerika zijn komedies met sterke vrouwelijke hoofdrollen in opmars. Ze komen voort uit de screwball comedy: vlot geschreven comedies of errors uit de jaren ’30 waar vrouwen voor het eerst de slimme voortrekkers waren en de mannen de onnozele volgers. Dit genre heeft met voorvrouwen als Phoebe Waller Bridge en Greta Gerwig een nieuwe impuls gekregen. 
Intelligente en gelaagde vrouwelijke personages staan bij hen centraal, en werken zich in een hedendaags hier en nu steeds verder in de nesten, terwijl zij zich bedienen van scherpe snelle dialogen. 

Wie de fuck is Alice is een gloednieuwe theatertekst geïnspireerd op deze sterke vrouwenrollen uit het werk van Greta Gerwig. Kyrian Esser schreef de komedie speciaal voor de spelers van de Theatertroep.

Tickets en tijden

Datum vr 17 november
Tijd 20:00u
Locatie Theaterzaal
Prijs Van € 9,50 tot € 19,00
Tickets
Datum vr 17 november
Tijd 20:00u
Locatie Theaterzaal
Prijs Van € 9,50 tot € 19,00

Over De Theatertroep

De Theatertroep is een collectief van toneelspelers dat zich de afgelopen jaren heeft toegespitst op het herintroduceren en heruitvinden van de Vaudeville-theatervorm. Vaudeville komt van voix de ville in de betekenis van: 'stem van het volk'. Het is sinds oudsher een doorlopend programma van korte actuele voorstellingen dat verschillende kunstdisciplines integreert. De naam vat samen wat de Theatertroep wil: een kunstbeleving aanbieden die voor iedereen toegankelijk is en die verder reikt dan een specifieke voorstelling, dan een boodschap of moraal, dan zuiver technisch vernuft.

We maken grenzeloos toneel, naar het voorbeeld van Shakespeares Globe-theater. Toneel voor alle lagen van de samenleving, wars van elke scheiding tussen klassiek en modern toneel, tussen volksvermaak en intellectualiteit, tussen komedie en tragedie.

Meer over De Theatertroep

Credits

Website: www.theatertroep.nl/
Door: Rosa Asbreuk, Elisabeth ten Have, Timo Huijzendveld, Nicoline Raatgever, Patrick Duijtshoff en Kyrian Esser