Jeugd

Firma Kluit

Uk&Puk Festival: Zandhonger 3-6 jaar

Geweest
Zandhonger 3-6 jaar

'Zandhonger' is een poëtische voorstelling voor iedereen die weleens wil wegvaren in zijn eigen fantasie.

Ik vaar de stad uit. De zee op. Ik vaar tussen wolk en golf naar de horizon. Daar ga ik pierewaaien, donderstralen en versuffen. Daar op de zilte zoute zee wil ik pingeldwarrels en zeekletsers zien. En luisteren naar de wuifgolven. De zee en ik zijn samen. En als ik niet meer verder kom? Dat zien we als we er zijn.
 

Randprogramma: Speeltuin KLEURRIJK

Altijd al willen weten hoe een gele driehoek beweegt? Of wat voor geluid een rode cirkel maakt? In KLEURRIJK kraakt en knispert het van de levende kunst. Kinderen vanaf 2 jaar én hun (groot-)ouders maken samen spelenderwijs kennis met de wereld van kleur en vorm, een unieke belevenis waarin publiek naar hartenlust kan ontdekken, spelen en bouwen.

Randprogramma: Speeltuin KLEURRIJK
Randprogramma: Speeltuin KLEURRIJK
Willem Schalekamp

Over Firma Kluit

Firma Kluit bestaat uit schrijver Marije Uijtdehaage en ruimtelijk ontwerper Arianne van Boxmeer. Firma Kluit maakt voorstellingen en theatrale installaties. Wie één keer een project heeft gezien, zal dit werk blijven herkennen. Dat komt niet alleen door de poëtische, zintuiglijke teksten van Marije en de intieme, prikkelende vormgeving van Arianne, maar ook door de spannende dynamiek tussen tekst en beeld. Firma Kluit werkt vanuit een collectief proces aan een gesamtkunstwerk: een ideaal samenspel van verschillende disciplines waarin tekst en beeld elkaar vinden.

Credits

Concept & tekst: Marije Uijtdehaage
Concept & beeld: Arianne van Boxmeer
Spel: Laura Mentink
Muziek & audioproductie: Maarten Zaagman
Kostuum: Tamar Stalenhoef
Dramaturgie & eindregie: Thabi Mooi
Lichtadvies: Jurjen Alkema & Andrea Dröes
Compositie lied: Merel van Dijk

Marketing: Nikla Katsburg
Ontwerp flyer en poster: Rachelle Klaassen en Laura Mentink
Met dank aan: Fentener van Vlissingen Fonds, BNG Cultuurfonds, Janivo Stichting, 2turvenhoog, VSBFonds, Fonds 21 en Fonds Podiumkunsten.