Theater

De Theatertroep, Patrick Nederkoorn en Arjen Arnoldussen

Zelensky Hier

Tickets Over de maker(s)
Zelensky Hier

Zelensky Hier is een nieuwe en eerste voorstelling over het leven van Volodymyr Zelensky die voordat hij president van Oekraïne werd, acteur, auteur en komiek was.

De Theatertroep, cabaretier Patrick Nederkoorn en theatermaker/historicus Arjen Arnoldussen delen een fascinatie voor de onwaarschijnlijke carrière van hun voormalige collega.
Hoe verliep zijn carrière? Door wie werd en wordt hij omringd? En is president van Oekraïne de rol van zijn leven? Op basis van speeches, interviews, liedjes van Zelensky’s cabaretgroep Kvartal 95 en nieuwe scènes toont zich de mens achter de politicus. In de voorstelling speelt de vraag door: “Wat betekent de oorlog in Oekraine voor ons?”.

De Theatertroep was onlangs in onze zaal te zien met Wie de fuck is Alice en ook Patrick Nederkoorn is geen onbekende: hij speelde in november samen met Sjoerd Groeskamp de voorstelling Overvloed
 

Tickets en tijden

Datum vr 10 mei
Tijd 20:00u
Locatie Theaterzaal
Prijs Van € 10,50 tot € 21,00
Tickets
Datum vr 10 mei
Tijd 20:00u
Locatie Theaterzaal
Prijs Van € 10,50 tot € 21,00

"Met theatermaker Arjen Arnoldussen en spelerscollectief DeTheatertroep maakte Nederkoorn een gelaagde voorstelling in drie delen: hoe Zelensky in de politiek terechtkwam, hoe hij president werd en hoe hij in deze oorlog bezig is en waar die naartoe moet."

Trouw

"Deze scènes gaan niet over Zelensky’s wonderlijke levensloop, maar over een veel interessanter onderwerp dat de voorstelling lichtjes aanraakt: het onvermogen om je als buitenstaander tot de gruwelen van een oorlog te verhouden"

NRC

"In een decor van grote toneeldoeken en katrollen spelen ze scènes uit zijn leven na, herinterpreteren ze sketches van zijn cabaretcollectief Kvartal 95 en fantaseren ze over hoe ontmoetingen met Poetin zouden verlopen"

De Volkskrant

Over De Theatertroep

De Theatertroep is een collectief van toneelspelers dat zich de afgelopen jaren heeft toegespitst op het herintroduceren en heruitvinden van de Vaudeville-theatervorm. Vaudeville komt van voix de ville in de betekenis van: 'stem van het volk'. Het is sinds oudsher een doorlopend programma van korte actuele voorstellingen dat verschillende kunstdisciplines integreert. De naam vat samen wat de Theatertroep wil: een kunstbeleving aanbieden die voor iedereen toegankelijk is en die verder reikt dan een specifieke voorstelling, dan een boodschap of moraal, dan zuiver technisch vernuft.

We maken grenzeloos toneel, naar het voorbeeld van Shakespeares Globe-theater. Toneel voor alle lagen van de samenleving, wars van elke scheiding tussen klassiek en modern toneel, tussen volksvermaak en intellectualiteit, tussen komedie en tragedie.

Meer over De Theatertroep

Over Patrick Nederkoorn

Cabaretier en presentator.

Patrick werkt onder andere voor ‘Met het oog op morgen’, is lid van het cabaretteam van ‘Spijkers met Koppen’ en winnaar van de Annie M.G. Schmidtprijs voor het lied ‘Die Geur’. In zijn voorstellingen verweeft hij persoonlijke verhalen met de actualiteit. Hij maakte drie solovoorstellingen, twee duoprogramma’s en wordt daarnaast veel gevraagd als presentator.

Meer over Patrick Nederkoorn

Credits

Tekst: Patrick Nederkoorn en Arjen Arnoldussen
Concept: Patrick Nederkoorn, Arjen Arnoldussen en De Spelersfederatie 

Spel: Rosa Asbreuk, Patrick Duijtshoff, Kyrian Esser, Elisabeth ten Have, Timo Huijzendveld en Nicoline Raatgever

Tickets en tijden

Datum vr 10 mei
Tijd 20:00u
Locatie Theaterzaal
Prijs Van € 10,50 tot € 21,00
Tickets
Datum vr 10 mei
Tijd 20:00u
Locatie Theaterzaal
Prijs Van € 10,50 tot € 21,00