Cabaret

DAMN, HONEY

ZELF WETEN

Nieuwe Namen
Geweest Over de maker(s)
ZELF WETEN

Feminisme niet meer nodig in Nederland? Onzin. De founding mothers van DAMN, HONEY de podcast, maken een voorstelling over shit waar je als vrouw van deze tijd mee moet dealen.

Hoezo vinden we rimpels, okselhaar en hangborsten eigenlijk het ALLERERGST OOIT? 
Waarom leren we meisjes zichzelf te verdedigen tegen enge mannen in de bosjes, maar onderwijzen we jongens niet hoe je niet die enge man wordt?
En wordt het niet eens tijd om te stoppen met het mee smokkelen van tampons in een mouw richting wc, omdat niemand mag weten dat we ongesteld zijn?

Marie Lotte Hagen en Nydia van Voorthuizen, de founding mothers van DAMN, HONEY de podcast, zijn er klaar mee. Ze maken een voorstelling over shit waar je als vrouw van deze tijd mee moet dealen en schoppen dit soort misverstanden voor je onderuit. Aan de hand van hun eigen ervaringen laten ze zien hoe absurd sommige dingen zijn die we met z’n allen als doodnormaal beschouwen. 

Marie Lotte en Nydia breken dwars door alle taboes heen en praten open over alles waarvan ze vroeger dachten dat Niemand Dit Ooit Te Weten Mocht Komen, in de hoop dat jij je minder alleen voelt. 
Feminisme niet meer nodig in Nederland? Onzin. Alleen al omdat je nu zit te twijfelen of je wel naar deze voorstelling wilt, omdat er misschien wel een prominente rol is weggelegd voor okselhaar (brrr) of menstruatiebloed (gatverdamme)*. 

*Marie Lotte en Nydia ontkennen noch bevestigen dat dit het geval is.

Nieuwe Namen

De nieuwste cabaretier ontdekken? Of juist een theatergezelschap zien dat niet eerder in ons theater te zien was? Onder de titel Nieuwe Namen presenteren we ze allemaal aan je.

Als theater bieden we graag beginnende theatermakers een podium om vlieguren te maken en het leukste publiek van Utrecht te leren kennen. Als bezoeker zie je daardoor veelbelovende theatermakers, die wellicht over enkele jaren niet meer weg te denken zijn. Daarnaast zie je bekende gezelschappen die niet eerder in onze zaal stonden.

Meer Nieuwe Namen
Nieuwe Namen
Nieuwe Namen

Credits

Website: www.damnhoney.nl