DC1 II High

Dans

DC1 II High

Een creatief dansgezelschap dat naast dans ruimte biedt aan andere kunstdisciplines.

Minke Elisa Brands richtte in 2003 het dansgezelschap DC1 II High op. Minke is choreograaf, danser en coach. DC1 II High is een creatief dansgezelschap dat naast dans ruimte biedt aan andere kunstdisciplines: live zang en musiceren, live tekenen en het gebruik van decor, projecties en kostuums. Haar bewegingsmateriaal ontstaat op basis van het concept, in principe altijd samen met andere disciplines, waardoor een idioom tot stand komt dat wisselt per choreografie. Sinds kort vindt haar werk ook zijn weg naar het buitenland.

Stichting DC 1 II High uit Utrecht Leidsche Rijn maakt professionele moderne dansvoorstellingen onder leiding van choreograaf Minke Elisa Brands. Deze producties variëren van projecten met uitsluitend professionele dansers tot multidisciplinaire dansvoorstellingen waarin samenwerking tussen amateurs en professionals, tussen verschillende kunstdisciplines en tussen kunstenaars en bewoners van Leidsche Rijn centraal staan. Soms in het theater, maar vaak ook in de wijk op bijzondere locaties.

Naast DC1 II High richtte Minke Dans Atelier 42 op, een studio voor klassiek ballet, moderne dans, spitzen, coaching en choreografie voor kinderen, jongeren en volwassenen. Dans Atelier 42 vloeit voort uit de behoefte van Minke Elisa Brands, dans dynamisch in de samenleving te brengen en een kweekvijver te zijn voor nieuw danstalent.