Het Kleine Theater

Jeugdtheater

Het Kleine Theater

Humor, muziek, ambachtelijkheid, ontroering, mooie verhalen en de liefde voor kinderen vormen het fundament van Het Kleine Theater.

Het Kleine Theater is een theatergroep rond artistiek leiders Anke Engels en Vimala Nijenhuis. Deze twee acteurs/makers leerden elkaar kennen op de HKU acteursopleiding in de jaren 90. Toen ze elkaar jaren later weer tegenkwamen begon hun Kleine Theater avontuur in een kelder in Amsterdam West. Nu, inmiddels tien jaar verder, zijn ze uitgegroeid tot een niet meer weg te denken jeugdtheatergezelschap in Amsterdam en omstreken. Een groeiende groep gastspelers, muzikanten, eindregisseurs en betrokkenen achter de schermen zijn inmiddels onderdeel van de kracht van het gezelschap.

De voorstellingen kenmerken zich door aanstekelijk en herkenbaar spel, en een rommelzolder-stijl die zegt: ‘try this at home!’, wat ook veelvuldig gebeurt. 
Met de warmte, zorg en zachtheid, die in de voorstellingen ligt, heeft Het Kleine Theater de bescheiden ambitie een beetje tegenwicht te bieden aan de flitsende, toffe, knallende wereld waar kinderen in deze digitale tijd moeilijk onderuit komen. Veel voorstellingen vertrekken op basis van een klassiek sprookje of een oud verhaal of liedje.