Theater, Specials, Op locatie

Het NUT (Nieuw Utrechts Toneel)

Licht

Het NUT (Nieuw Utrechts Toneel)

De meest oogverblindende theaterervaring van het jaar.

Dit jaar brengt het NUT Licht in de donkere maanden. Een zintuiglijke theaterervaring met diner, over ons verlangen naar inzicht en onze angst voor het donker.Ervaar een betoverende avond in het Maximapark onder een gigantische overdekte sterrenhemel. Dit wil je niet missen!

Licht is een documentaire sprook over de ogen van een lichttovenaar. Het is het reisverhaal van een blinde en een ziener op zoek naar een god die hen kan redden. Een hallucinante trip door de geschiedenis van het licht. 

Lichtontwerper Uri Rapaport, theatermaker Greg Nottrot, choreograaf Jasper van Luijk en Lo Walther Boer creëren een choreografie van licht. Theater, dans en visueel spektakel over de toekomst van God(en), de wetenschap en de waarheid.

Na de voorstelling gaan we samen aan tafel voor gebroken brood, hartverwarmende soep, nectar en ambrozijn. En als nagerecht genieten we van duizend-en-een suikerfeestelijke zoetigheden.

Het NUT en Stadsschouwburg Utrecht willen theater toegankelijk maken voor iedereen uit onze stad. Tijdens de viering van 900 jaar Utrecht in 2022 doen wij 900 Utrechters een theaterervaring cadeau samen met een aantal Utrechtse bedrijven.

Tickets

Over Het Nieuw Utrechts Toneel

In 2007 richtten theatermakers Greg Nottrot en Floor Leene het NUT (Nieuw Utrechts Toneel) op. Het NUT is sindsdien het meest gastvrije theatergezelschap van Nederland. Vanuit hun thuisbasis in Leidsche Rijn/Utrecht maken ze voorstellingen in de wijk, de stad, de rest van het land en daarbuiten. Je ziet het NUT overal: in de buitenlucht, op bijzondere locaties en desnoods in theaters.

Meer over Het Nieuw Utrechts Toneel

Credits

Website: www.het-nut.nl 
Concept, lichtontwerp en spel: Uri Rapaport 
Concept, regie en spel: Greg Nottrot 
Choreografie: Jasper van Luijk (SHIFFT Utrecht)

Dans: Lo Walther Boer 
Campagnefoto: Sjoerd Derine