Inleidingen

Inleidingen

Meer weten over een theatermaker of voorstelling?

Ben je nieuwsgierig en wil je meer weten over een voorstelling of theatermaker? In een inleiding nemen we je mee in de achtergronden en drijfveren van deze theatermakers en krijg je een beter beeld van de voorstelling.

De inleidingen vinden plaats in onze studio. Een plaats reserveren voor de inleiding kan direct bij het kopen van een ticket en kost € 1,- per persoon. Voor de inleiding halen we je om 19.25 uur op bij de balie van Castellum Hoge Woerd.
Let op: na aanvang van de inleiding is er geen toegang meer mogelijk.

De inleiders

Bente van Arkel

Bente van Arkel is een speelse, vragen stellende theaterdocent en dramaturg die graag met anderen tot verwondering komt in het theater. “Theater kan je blik verruimen, je verrassen of onverwachts raken. Met enthousiasme deel ik vanuit mijn expertise als dramaturg kennis over de bezochte voorstelling en daag ik je uit woorden te kunnen gaan geven aan dat wat je ziet of beleeft tijdens de voorstelling. Door de inleidingen krijg je meer vat op hoe voorstellingen in elkaar steken, wat de stappen zullen zijn geweest die de makers hebben gezet en in welke context deze voorstelling geplaatst kan worden.” 

Bente van Arkel
Bente van Arkel

Victorine Plante

Victorine Plante is inmiddels al 25 jaar theatermaker. Als regisseur bij Theatergroep Aluin maakt ze dagelijks keuzes om het publiek mee te nemen in de voorstelling die ze maakt. “Soms heb je net iets meer voorinformatie nodig om echt van een voorstelling te genieten. Als het onderzoeken van nieuwe smaken van een goed gerecht, wil ik in de inleiding informatie uitwisselen die nét even kan helpen om te weten wat je proeft.”

Victorine Plante
Victorine Plante