05-09-2022

Even voorstellen... Maartje & Kine

Ze zijn inmiddels een begrip binnen de cabaretwereld met optredens bij Oerol, Lowlands, DWDD, Podium Witteman, Concert at Sea, Uitmarkt, Zwarte Cross en Top 2000 agogo en straks bij ons!

Even voorstellen... Maartje & Kine

De nieuwste cabaretier ontdekken? Met je kinderen naar een nieuw gezelschap? Of juist een theatergezelschap zien dat niet eerder in ons theater te zien was? Onder de titel ‘Nieuwe Namen’ presenteren we ze allemaal aan je. Maar wie zijn het precies en wat doen ze? Maartje & Kine bijten het spits af, ze stellen zich graag aan je voor.

Stel jezelf even voor  
Wij zijn Maartje & Kine, twee Noors-Nederlandse multi-instrumentalisten. Onze muziek is een eclectische potpourri van folk, pop, country en balkan. Samen spelen we over twintig instrumenten, waaronder de banjo, hardanger fiddle, ukulele, contrabass-balalaika en accordeon. Je kan ons kennen o.a. Opium op Oerol, Avond van de Kleinkunst, Podium Witteman, Klokhuis, Opening Uitmarkt, Khalid en Sofie en de Top 2000 a gogo.

Wat is jullie ritueel vlak voordat je het toneel op gaat? 
Slapen! Over het algemeen doen we die dag lekker rustig aan zodat we al onze energie ‘s avonds kwijt kunnen op het podium. Ook eten we iets oud-Hollands en drinken we niks met prik. Anders laten we boertjes tijdens het zingen.

Welk moment binnen jullie carrière willen jullie graag vergeten? 
Toen we waren ingehuurd om te spelen op een verjaardagsfeest wat ineens een begrafenis werd, omdat de jubilaris plots was overleden. Een polka-accordeon blijkt niet voor alle gelegenheden geschikt. 

Welk moment zouden jullie graag nog een keer willen herbeleven? 
We hebben laatst twee concerten gegeven met een 70-koppig harmonieorkest. Dat was een waanzinnige ervaring. Ook shows op festivals zoals Lowlands en Zwarte Cross zijn altijd legendarisch. Maar niets gaat er boven momenten in een theatertour waarop je écht lekker speelt en samen met het publiek in een flow zit. 

Voor de NTR-documentaire ‘Maartje en Kine Buigen Niet’ waren we twee maanden in Noorwegen; midwinter in een berghutje in de wildernis. Daar schreven we een nieuw theaterprogramma. Dat zouden we nog wel een keer willen doen! 

Wat is jullie ultieme droom in het theater? 
Spelen in uitverkocht Podium Hoge Woerd!

9342
9342
Foto: Corné van der Stelt

Nieuwe Namen

De nieuwste cabaretier ontdekken? Met je kinderen naar een nieuw gezelschap? Of juist een theatergezelschap zien dat niet eerder in ons theater te zien was? Onder de titel ‘Nieuwe Namen’ presenteren we ze allemaal aan je. 

Als theater bieden we graag beginnende theatermakers een podium om vlieguren te maken en het leukste publiek van Utrecht te leren kennen. Als bezoeker zie je daardoor veelbelovende theatermakers, die wellicht over enkele jaren niet meer weg te denken zijn.

Meer Nieuwe Namen
Nieuwe Namen
Nieuwe Namen