Tim Knol

Muziek

Tim Knol

Na het verschijnen van zijn titelloze debuut in 2010 ging het hard met de muzikant Tim Knol.

De plaat kreeg lovende kritieken, single Sam werd een hit. Nederland maakte kennis met Tim Knol en was direct overtuigd van zijn talent. Dit bevestigde hij met Days, zijn tweede album. Hij speelde op alle grote festivals, in talloze clubs en deed meerdere theatertours uit. Tim groeide uit tot een grote naam in de Nederlandse popmuziek.

Op Tims derde album Soldier On klinkt hij volwassener. Als een muzikant die in korte tijd veel meemaakte. De goede en minder goede momenten van drie jaar onderweg, zijn terug te vinden op deze plaat. 

In maart 2015 laat Tim zich van een hele andere kant zien. Die maand verschijnt er een plaat van The Miseries, een garage-, punk- en powerpopband die hij begint met drie vrienden uit Hoorn. 

Op eigen titel toert hij langs de theaters met de serie Lost & Found, waarin het theaterpubliek kennis maakt met de verzamelaar Tim.
In coronatijden worden zijn tours onderbroken, en daarnaast ontwikkelt hij een plan om samen met zijn fans en mede-wandelliefhebbers op een perfecte en corona-safe manier muziek met wandelen te combineren; De Wandelclub. Hij maakt een wandeltocht en speelt onderweg nummers uit zijn repertoire, soms samen met een gastmuzikant. 

Te zien

Geen toekomstige voorstellingen gevonden.