Willie Wartaal

Cabaret

Willie Wartaal

De veelzijdige rapper, dj, producer en presentator Willie Wartaal maakt onderdeel uit van de supergroep De Jeugd Van Tegenwoordig en brak door in 2005 met hun debuut single Watskeburt?!.

Naast hiphop entrepeneur is WiWa ook volledig in vorm als house / eclectic dj van diverse poppodia, tot urban clubs, studentenfeesten en open minded festivals als Lowlands, Mysteryland en Milkshake.

Al deze invloeden uit zijn carrière hebben WiWa gemotiveerd solo albums Enkel Bangers’(2020) en Nieuwe Kunst (2021) uit te brengen. Op deze albums werkt hij onder andere samen met artiesten als JeBroer, Faberyayo, Vjèze Fur, Caza, KV en gerenommeerde producers als Bas Bron, Rockywhereyoubeen, Vlado en Badd Dimes.
Omdat de geplande tourdata rondom Enkel Bangers geannuleerd werden door Corona, heeft WiWa besloten een andere beleving rondom zijn muziek te creëren. Onder de noemer Willie Wartaal’s Nieuwe Kunst zond de VPRO een serie sketches uit, het is opgenomen in museum Voorlinden. In de serie sketches is WiWa te zien in diverse medewerkersrollen, met gastbijdrages van Vjèze Fur, JeBroer, Yung Internet en Famke Louise.

Te zien

Geen toekomstige voorstellingen gevonden.