Theater

Raymi Sambo Maakt

Keti Koti: Anton de Kom, mijn vader

Tickets Over de maker(s)
Anton de Kom, mijn vader

Portret van vrijheidsstrijder en verzetsheld Anton de Kom met Urmie Plein (Columbina winnares, 'Ik zeg toch sorry?')

Anton de Kom: vrijheidsstrijder en verzetsheld. De geboren Surinamer streed tegen koloniaal Nederland. Toen hij verbannen werd naar Nederland streed hij tegen Nazi Duitsland. Dat moest hij met de dood bekopen. 

Hoe verloopt het leven van zijn enige dochter, Judith de Kom (gespeeld door Urmie Plein)? Als haar vader wordt opgepakt in 1944 is zij dertien jaar. Van haar moeder leert ze de kunst van eindeloos wachten op de terugkeer van haar vader. Vijftien jaar na de oorlog wordt zijn lichaam gevonden in een massagraf in Sandbostel. Ze herleest het vers dat hij in 1940  in haar poëziealbum schreef en herinnert zich dat ze er toen niets van begreep. Nu is dit gedicht het startpunt voor een levenslange zoektocht naar de man die haar vader was. Ze praat over haar eigen herinneringen die vervlochten zijn geraakt met herinneringen van anderen.

Voorstelling in het kader van de Keti Koti maand juni, in aanloop naar Keti Koti op 1 juli. 

Tickets en tijden

Datum vr 20 juni
Tijd 20:30u
Locatie Theaterzaal
Prijs Van € 10,50 tot € 21,00
Tickets
Datum vr 20 juni
Tijd 20:30u
Locatie Theaterzaal
Prijs Van € 10,50 tot € 21,00

Over Raymi Sambo maakt

Raymi Sambo Maakt is de naam van het gezelschap rondom regisseur en acteur Raymi Sambo. Raymi Sambo Maakt creëert voorstellingen, podcasts, films en talkshows die hun wortels vinden in de interculturele en de queer samenleving. De onderwerpen zijn actueel en geïnspireerd door gebeurtenissen in het land en ingebed in een universele thematiek. We tonen relevante en herkenbare verhalen voor iedereen die niet gelooft in hokjes en graag de eigen bubbel doorbreekt.

Meer over Raymi Sambo maakt

Credits

Spel: Urmie Plein 
Muziek: Walter Muringen 
Regie: Raymi Sambo

Tekst: Noraly Beyer 
Tekstbijdrage: Judith Allard-De Kom 
Met dank aan: Stichting Julius Leeft