Specials

Postland & James Whale Orchestra

Blackmail

Nieuwe Namen, Uit eigen stad
Tickets Over de maker(s)
Blackmail

Een nieuwe live-soundtrack door twee ensembles bij de film ‘Blackmail’ ter ere van het regiedebuut van filmmaker Alfred Hitchcock.

Dit jaar is het 100 jaar geleden dat de legendarische filmmaker Alfred Hitchcock zijn regiedebuut maakte. Voor de ensembles Postland en het James Whale Orchestra was dit de aanleiding om een nieuwe live-soundtrack bij ‘Blackmail’ te maken. Het is de laatste van Hitchcock’s stille films én de film die Hitchcock’s doorbraak betekende. Deze avond krijgt deze UNESCO-filmklassieker een update met muziek van nu.

Door moderne muziekproductietechnieken te combineren met de live musici van Postland wordt er met acht musici een unieke orkestbeleving gecreëerd. De rijke klankwereld van hedendaags klassiek versterkt bovendien de kenmerkende psychologische spanning van deze Hitchcock-film.

‘Blackmail’ is misschien wel de essentie van de Hitchcockiaanse thriller: de mooie maar tragische blondine, de charmante boef, de gruwelijke moord, de achtervolging langs beroemde plekken, plotselinge plotwendingen, zwarte humor en natuurlijk een cameo van de maestro zelf.

Tickets en tijden

Datum za 17 december
Tijd 20:00u
Locatie Theaterzaal
Prijs Van € 9,50 tot € 19,00
Tickets
Datum za 17 december
Tijd 20:00u
Locatie Theaterzaal
Prijs Van € 9,50 tot € 19,00

Nieuwe Namen

De nieuwste cabaretier ontdekken? Met je kinderen naar een nieuw gezelschap? Of juist een theatergezelschap zien dat niet eerder in ons theater te zien was? Onder de titel ‘Nieuwe Namen’ presenteren we ze allemaal aan je.

Als theater bieden we graag beginnende theatermakers een podium om vlieguren te maken en het leukste publiek van Utrecht te leren kennen. Als bezoeker zie je daardoor veelbelovende theatermakers, die wellicht over enkele jaren niet meer weg te denken zijn.

Meer Nieuwe Namen
Nieuwe Namen
Nieuwe Namen

Over Postland

Postland is een nieuw Utrechts muziekcollectief bestaande uit vijf veelzijdige en zeer ervaren musici uit het topsegment van de Europese hedendaagse muziekscène. Zij hebben individueel en als groep brede ervaring in de hedendaagse muziek en spelen naast Postland in groepen zoals AskoSchönberg, Ensemble Modern, New European Ensemble, Nieuw Amsterdams Peil, en Black Pencil. Postland is opgericht vanuit de wens om directer en intensiever te kunnen samenwerken met componisten en inhoudelijk betrokken te zijn bij maakprocessen. De groep legt zich toe op het produceren en uitvoeren van muziekprojecten die zich kenmerken door actuele maatschappelijke thema’s, nieuwe technologieën en cross-overs met andere disciplines.

Meer over Postland

Credits

Website: www.postland.cargo 
Website: www.jameswhaleorchestra.com 
Compositie: Oliver Parr

Muziekproductie: Panayiotis Ioannou
Uitvoerenden: Postland Collectief en The James Whale Orchestra
Gast op bandoneon: Martin de Ruiter