28-11-2022

Even voorstellen... Postland

Nieuw in Utrecht én in ons theater: het muziekcollectief Postland. Ze geven vorm aan nieuwe muzikale avonturen en spelen muziek bij de iconische film 'Blackmail' van Hitchcock.

Even voorstellen... Postland

De nieuwste cabaretier ontdekken? Met je kinderen naar een nieuw gezelschap? Of juist een theatergezelschap zien dat niet eerder in ons theater te zien was? Onder de titel ‘Nieuwe Namen’ presenteren we ze allemaal aan je.

Stel jullie even voor… 
Wij zijn een nieuw Utrechts muziekcollectief van 4 musici (fluit, klarinet, contrabas en percussie), en we kennen elkaar muzikaal door en door. Wij leggen ons toe op het programmeren en uitvoeren van actuele, met name hedendaagse klassieke muziek. In en rondom Utrecht willen wij vorm geven aan spannende muzikale avonturen, zoals binnenkort in dit theater een live gespeelde, gloednieuwe soundtrack bij de bijna 100 jaar oude stille film van Hitchcock genaamd Blackmail. 

Wat is jullie ritueel vlak voordat jullie het toneel op gaan? 
We hebben nog geen vast ritueel, omdat tot nu toe elk project met een andere bezetting was, zoals nu samen met het James Whale Orchestra. Wel is het belangrijk om voorafgaande op onze uitvoeringen alles zorgvuldig te checken. Zoals bij deze productie, waarbij bijvoorbeeld licht op onze bladmuziek en ander instrumentarium essentieel is in een hele donkere ruimte ten behoeve van de film.

9551
9551

Welk moment binnen jullie carrière willen jullie graag vergeten? 
Met stip bovenaan is dat de beginperiode van CORONA, toen letterlijk alles stil viel. We houden van stilte, maar graag zelfgekozen en niet afgedwongen… 

Welk moment zouden jullie graag nog een keer willen herbeleven? 
Onze première van Blackmail tijdens het International Film Festival te Leiden. We speelden deze filmklassieker in een prachtig oud filmtheater (uit 1927) en voor een uitverkochte zaal. Het publiek was laaiend enthousiast, en onze voorstelling werd dan ook beloond met een overweldigende staande ovatie. 

Wat is jullie ultieme droom in het theater? 
Inspirerende samenwerkingen met andere Utrechtse gezelschappen zoals Boukje Schweigman, Het Filiaal en Theater Utrecht, en dat we een vertrouwd gezicht mogen worden binnen het culturele aanbod van Utrecht en daarbuiten.

9552
9552

Naar de voorstelling

Geen toekomstige voorstellingen gevonden.