08-11-2022

Even voorstellen... Lucas Hamming

Hamming was finalist in de tweede editie van de televisietalentenjacht De beste singer-songwriter van Nederland en winnaar van het dirigeerprogramma Maestro. Nu is hij te zien in onze zaal met zijn eerste theatervoorstelling.

Even voorstellen... Lucas Hamming

De nieuwste cabaretier ontdekken? Met je kinderen naar een nieuw gezelschap? Of juist een theatergezelschap zien dat niet eerder in ons theater te zien was? Onder de titel ‘Nieuwe Namen’ presenteren we ze allemaal aan je.

Stel jezelf even voor… 
Hoi, Ik ben Lucas Hamming! Bijna 29. In 2015 afgestudeerd aan het Conservatorium van Amsterdam. Ik heb 3 albums uitgebracht, optredens gedaan op onder andere Pinkpop, Paradiso uitverkocht en momenteel tour ik met mijn eerste theatervoorstelling 'Niets Te Melden' en dat vind ik heel spannend! Oh ja, je zou mij ook kunnen kennen door de winst van het tv-programa Maestro in 2019 en mijn deelname aan The Passion! 

Wat is je ritueel vlak voordat je het toneel op gaat? 
Poh, ik heb geleerd dat rituelen voor een optreden niet goed zijn.. Want als je dan een keer niet in de mogelijkheid bent om je ritueel te doen, dan moet het niet zo zijn dat je in paniek raakt! Dus ik probeer altijd even te mediteren. 

Welk moment binnen je carrière wil je graag vergeten? 
Ik probeer nog altijd mijn carrière als vakkenvuller bij de C1000 te vergeten.

9059
9059

Welk moment zou je graag nog een keer willen herbeleven? 
Poh, toen ik 16 was, was ik een keer gastartiest bij Acda en de Munnik in Carré. Dat moment zou ik willen herbeleven, maar dan met mijn eigen show in Carré! 

Wat is je ultieme droom in het theater? 
Nou, ik heb nu een solo voorstelling gemaakt, hierna moet dan een show met mijn band komen. Wat dacht je van een rockopera?