Muziektheater

Tjerk Ridder en de Tjerk Ridder Band

Bonne Route XL

Uit eigen stad
Tickets Over de maker(s)
Bonne Route XL

In navolging van Sint Maarten liep theatermaker, muzikant en schrijver Tjerk Ridder samen met zijn ezeltje Lodewijk het Martinuspad en ontdekte wat delen en solidariteit nu nog betekenen.

Martinus van Tours, oftewel Sint Maarten, deelde 1700 jaar geleden zijn mantel met een bedelaar bij de poort van de Franse stad Amiens. Zijn gebaar inspireert al eeuwen vele mensen in Europa, zoals de stad Utrecht maar ook theatermaker, muzikant en schrijver Tjerk Ridder.

Samen met zijn ezeltje Lodewijk liep Tjerk de nieuwe Europese culturele route, het Martinuspad, van Parijs via Utrecht naar Groningen. Drie maanden lang ging hij iedere dag op zoek naar een overnachtingsplaats, douche, eten en drinken voor een man en ezel. Tijdens deze intensieve voettocht ervaart hij wat het is om lopend, open en kwetsbaar, onderweg te gaan en afhankelijk te zijn van anderen. Want wat betekent delen en solidariteit vandaag de dag? 

Geïnspireerd door zijn reis vertelt en zingt Tjerk over de belevenissen en ontmoetingen, ondersteund door pianist Jochem Braat en filmmateriaal van onderweg.

Tickets en tijden

Datum vr 16 september
Tijd 20:30u
Locatie Theaterzaal
Prijs Van € 10,00 tot € 19,00
Datum vr 16 september
Tijd 20:30u
Locatie Theaterzaal
Prijs Van € 10,00 tot € 19,00

Over Tjerk Ridder

Tjerk Ridder is theatermaker, singer-songwriter en schrijver. Maar tegelijk: reiziger, verteller en inspirator.

De afgelopen jaren maakte Tjerk Ridder drie symbolische reizen op een specifieke manier én met een specifiek thema door Europa. Zijn projecten leidde tot authentieke theatervoorstellingen, waarin Tjerk zijn toeschouwers in vertellingen, liedjes en filmbeelden meeneemt op zijn reizen – en naar henzelf. Van ‘Trekhaak Gezocht!’ verscheen bovendien een boek.

Zijn voorstellingen speelt hij heel breed binnen de samenleving. Zowel binnen – als buiten het culturele circuit. Voor theaters en festivals alsmede voor uiteenlopende organisaties, bedrijven, hogescholen en universiteiten, congressen en veranderingsprocessen.

Meer over Tjerk Ridder

Credits