Theater

Kompagnie Kistemaker

Bram

Tickets
Bram

Brammetje Cox leeft voor de kunst, maar is tegelijkertijd een alleenstaande moeder met vier kinderen. In haar leven maakt ze radicale keuzes: kunst tegen elke prijs?

De Eindhovense Maria Croonen (1934-1998) gooit haar leven van huisvrouw en tandartsassistente om en wordt autodidact beeldend kunstenaar. Langzaamaan transformeert moeder Maria in kunstenaar Bram. In de voorstelling BRAM blikken Daniel en Karlijn terug op Brammetjes leven. Ze gaan in gesprek met betrokkenen van toen, maar raken steeds verder verstrikt in een web van meningen en verhalen.

Karlijn Kistemaker en Daniel Cornelissen op ontdekkingstocht door Daniels familiegeschiedenis. Het ongelooflijke leven van Brammetje Cox, in een excentrieke kunstenaarskolonie in een Brabants rijtjeshuis. BRAM dompelt je onder in een verrassende geluidswereld. Met een stiekeme rol van een foley-artist. Verheug je op een Brabants familieverhaal met mythische proporties. Een epos uit Eindhoven. En cassettebandjes. Veel cassettebandjes.

Deze voorstelling is toegankelijk voor blinde en slechtziende mensen. 

Tickets en tijden

Datum za 08 maart
Tijd 20:00u
Locatie Theaterzaal
Prijs Van € 10,50 tot € 21,00
Tickets
Datum za 08 maart
Tijd 20:00u
Locatie Theaterzaal
Prijs Van € 10,50 tot € 21,00

"Cornelissen is een technisch zeer sterke speler die sensitief en ingeleefd spel plaatst tegenover de aardse, droogkomische podiumpresentatie van Kistemaker."

Theaterkrant

"Bram is een voorstelling die steeds meer diepgang krijgt, zeker als de emoties en persoonlijke ervaringen van de acteurs het stuk binnensluipen."

Brabants Dagblad

"Een boeiend portret."

NRC

Over Kompagnie Kistemaker

Kompagnie Kistemaker uit Arnhem maakt muzikaal en magisch theater. Multidisciplinair, documentair, te zien op locatie en in zalen. Met persoonlijke verhalen en grondig vooronderzoek reflecteren we op de wereld van nu. Wanneer en hoe valt niet te zeggen, maar altijd vallen fictie en realiteit wonderlijk samen. Ons werk is speels en openhartig. Theater produceren is onze core business, als het materiaal erom vraagt komt er soms een EP of podcast uit voort. In BRAM werkt de Kompagnie samen met acteur Daniel Cornelissen.

Credits

Spel, concept en tekst: Daniel Cornelissen & Karlijn Kistemaker
Foley artist: Chris Koopman
Scenografie en kostuums: Calle de Hoog
Dramaturgie: Hilde van Beek
 

Eindregie: Eva Meijering
Techniek: Jens Bakker
Productie: Judith Rosendaal
Technisch producent en geluidsontwerp: Rick Gobee