Dans

Korzo Producties

DansDonderdag: DansClick 26

Nieuwe Namen, Language No Problem
Tickets Over de maker(s)
DansClick 26

DansClick: al 20 jaar springplank voor jong talent in nationale tour met winnaars BNG Bank Dansprijs.

DansClick is een nationale tour van de spannendste namen in de danswereld. Sinds 2013 krijgen de winnaars van de BNG Bank Dansprijs een DansClick tour. De voorstellingen worden altijd omlijst met videoportretten van de makers en de Après Danse; een informele ontmoeting tussen publiek, makers en dansers op toneel, onder het genot van een drankje. 

De winnaar van de BNG Bank Dansprijs 2023 is Sheree Lenting. Naast de winnaar van de BNG Bank Dansprijs presenteert Korzo tijdens DansClick 26 ook haar eigen maker Tú Hoàng. Tijdens deze avond zie je dus twee stukken: 'I am my ancestors wildest dreams' van Sheree Lenting en False Memories van Tú Hoàng and Hiro Murata. 

Over 'I am my ancestors wildest dreams' van Sheree Lenting
In "I am my ancestors' wildest dreams" laat Sheree je door haar ogen kijken naar de grootste dromen van haar voorouders. Ze deelt hun verhalen uit het verleden, heden en de toekomst. Dansers Cicely Wijnaldum en Ciara Hiwat belichamen deze verhalen van vrouwelijkheid, met de kracht, wijsheid en liefde van hun vrouwelijke voorouders als erfenis, terwijl ze vol vertrouwen naar de toekomst kijken.

Over ‘False Memories’ van Tú Hoàng & Hiro Murata 
'False Memories' is een duet van choreografen Tú Hoàng en Hiro Murata, ontstaan na vier jaar samenwerken bij Conny Janssen Danst. Het stuk onderzoekt hoe twee mensen, sterk verbonden, de complexiteit van de menselijke geest ervaren. Ze delen een spirituele eenheid die blijft bestaan, ongeacht hun fysieke nabijheid. Het werk benadrukt hoe herinneringen soms veranderen naar wens en verbeelding ons helpen om comfort en vrede te vinden, weg van de realiteit.

Inleiding

Ben je nieuwsgierig en wil je meer weten over DansClick? Wil je horen over de achtergronden, drijfveren en geschiedenis van de makers? Kom naar de inleiding, waar we je meenemen in de achtergrond van de voorstelling. De inleidingen vinden plaats in onze studio. Een plaats reserveren voor de inleiding kan direct bij het kopen van een ticket en kost € 1,- per persoon. Voor de inleiding halen we je om 19.25 uur op bij de balie van Castellum Hoge Woerd. 

Tickets en tijden

Datum do 12 december Met inleiding
Tijd 20:30u
Locatie Theaterzaal
Prijs Van € 9,50 tot € 19,00
Tickets
Datum do 12 december - Met inleiding
Tijd 20:30u
Locatie Theaterzaal
Prijs Van € 9,50 tot € 19,00

Trailer

Over Korzo

Korzo in Den Haag is een ontwikkelplek waar mensen van over de hele wereld samenkomen. Vanuit diverse kunstdisciplines en met een open blik worden de projecten en makers in een (inter-)nationale context geplaatst en in dialoog gebracht met het publiek.

Meer over Korzo

Over de BNG Dansprijs

De BNG Bank Dansprijs wordt jaarlijks door het BNG Cultuurfonds uitgereikt met als doel jong Nederlands talent te stimuleren bij het realiseren van hun producties en getalenteerde choreografen met nationale en zelfs internationale potentie een belangrijke stap voorwaarts te bieden in hun carrière. Dit doet het fonds in samenwerking met danshuis Korzo die de tournee van DansClick produceert.

Eerdere winnaars van de BNG Bank Dansprijs zijn Dalton Jansen, Dunja Jocic, Marina Mascarell, en Samir Calixto


 

DansDonderdag

De achterban van de DansDonderdag groeit hard. Elke maand vult de zaal zich opnieuw met meer dansliefhebbers. Verwacht een uiteenlopende selectie van bijzondere, indrukwekkende, spraakmakende dansvoorstellingen met altijd een speciale inleiding.  

De inleidingen vinden plaats in onze studio. Een plaats reserveren voor de inleiding kan direct bij het kopen van een ticket en kost € 1,- per persoon. Voor de inleiding halen we je om 19.25 uur op bij de balie van Castellum Hoge Woerd.

Bekijk de DansDonderdag
DansDonderdag
DansDonderdag

Nieuwe Namen

In de reeks Nieuwe Namen vind je een selectie van nog onbekende (grappen)makers, gezelschappen, ensembles, dansgroepen en meer. Podium Hoge Woerd staat erom bekend de parels uit het aanbod te vissen en brengt deze veelbelovende theatermakers naar de theaterzaal. Nu nog een verrassing en over een paar jaar zijn niet meer weg te denken uit de theaters.

Bekijk alle Nieuwe Namen
Nieuwe Namen
Nieuwe Namen

Credits

Choreografie en dans: Tú Hoang and Hiro Murata 
Lichtontwerp: Grace Morales Susa 

Original Music: David Granstrom en Flxk1 & DB1 
Met dank aan: Marjolein Peters, Conny Janssen Danst, James Sutherland

Tickets en tijden

Datum do 12 december Met inleiding
Tijd 20:30u
Locatie Theaterzaal
Prijs Van € 9,50 tot € 19,00
Tickets
Datum do 12 december - Met inleiding
Tijd 20:30u
Locatie Theaterzaal
Prijs Van € 9,50 tot € 19,00