Dans

Korzo Producties

DansDonderdag: DansClick25

Language No Problem
Tickets Over de maker(s)
DansClick25

Ontmoet de spannendste namen in de danswereld én de winnaar van de BNG Bank Dansprijs 2023.

Ontdek én ontmoet de nieuwste generatie dansmakers. Tijdens DansClick zie je twee choreografieën, omlijst met videoportretten van de makers. Naast de winnaar van de BNG Bank Dansprijs zie je Eroica van huismaker Zino Schat. Na afloop is er de Après Danse; een informele ontmoeting tussen publiek, makers en dansers op toneel, onder het genot van een drankje. 

De winnaar van de BNG Bank Dansprijs 2023 is choreograaf Jordy Dik met YOU AND ME AND ALL THE OTHERS // JIJ EN IK EN ALLE ANDEREN. De jury is blij om deze maker en zijn werk ruimte te geven zodat hopelijk veel mensen dit onontkoombaar warme werk kunnen ervaren dat harten vervult met herkenbare menselijkheid. 
Het BNG Cultuurfonds reikt deze bijzondere prijs uit met als doel jong Nederlands danstalent te stimuleren bij het realiseren van hun producties.

In zijn werk zet Jordy Dik vaak heel verschillend mensen bij elkaar op het podium, mensen die we vaak niet samen in een voorstelling zien. Vanuit alle overeenkomsten en verschillen weet hij zo elke performer in haar, hun of zijn kracht te zetten. De winnende productie is het ultieme voorbeeld van zijn werk waaraan je je niet (emotioneel) kunt onttrekken.

Daarnaast presenteert Korzo tijdens DansClick25 ook haar eigen huismaker Zino SchatEroica gaat over het overwinnen van onderdrukking uit sociale ongelijkheid en het streven naar zelfontwikkeling en groei, waarbij vriendschap en gemeenschap een belangrijke rol spelen. 

Tickets en tijden

Datum do 14 december Met inleiding
Tijd 20:30u
Locatie Theaterzaal
Prijs Van € 10,50 tot € 21,00
Tickets
Datum do 14 december - Met inleiding
Tijd 20:30u
Locatie Theaterzaal
Prijs Van € 10,50 tot € 21,00

DansDonderdag

Elke maand geniet je bij ons van prachtige dans op donderdag. Voorafgaand aan de voorstelling is er een speciale inleiding. 
De inleidingen vinden plaats in onze studio. Een plaats reserveren voor de inleiding kan direct bij het kopen van een ticket en kost € 1,- per persoon. Voor de inleiding halen we je om 19.25 uur op bij de balie van Castellum Hoge Woerd.

Meer DansDonderdag
DansDonderdag
DansDonderdag

Over Korzo

Korzo in Den Haag is een ontwikkelplek waar mensen van over de hele wereld samenkomen. Vanuit diverse kunstdisciplines en met een open blik worden de projecten en makers in een (inter-)nationale context geplaatst en in dialoog gebracht met het publiek.

Meer over Korzo

Credits

Website: www.korzo.nl 
Choreografie: Zino Schat 
Performance: Nog nadere bekend te maken 

Licht ontwerp: Sanne Rosbag 
Geluid: Simone Giacomini 
Repetitor: Barbara Minacori 
Scene fotografie: Robert Benschop