Theater

Raymi Sambo Maakt, met Urmie Plein, Michiel Blankwaardt e.a.

Wat speelt er?: Duizend aanslagen op de Obama's

Wat speelt er? - Theater
Tickets Over de maker(s)
Duizend aanslagen op de Obama's

Achter de schermen van hoop: hoe speel je iemand van wie je alleen de buitenkant kent?

Acht jaar na hun vertrek uit het Witte Huis zoeken Barack en Michelle Obama naar hun plek in de samenleving. Michelle is een bestseller auteur en een van de invloedrijkste Amerikanen van dit moment. Barack reist over de hele wereld om lezingen te geven en campagnes te voeren. Maar in een wereld van extremisme en centrumrechts denken neemt hun relevantie en invloed af.

In Duizend aanslagen op de Obama's wordt een biopic gemaakt van het echtpaar tijdens pittige relatietherapie sessies. Een meeslepend verhaal over de periode in het Witte Huis, waar ze zich nooit echt thuis voelden. Gaandeweg komen de acteurs die de Obama’s moeten vertolken in de knel met hun personages. Want hoe speel je iemand waarvan je alleen de buitenkant kent?

Voor haar rol in de voorstelling Ik zeg toch sorry van Theatergroep Aluin en Raymi Sambo Maakt won Urmie Plein onlangs de Colombina, de toneelprijs voor de meest indrukwekkende vrouwelijke bijdragende rol. 

UU Talk: Amerikaanse Verkiezingen

In samenwerking met het Centrum voor Wetenschap en Cultuur van de Universiteit Utrecht organiseren we aanvullende talks voor meer kennis en context rondom een thema. Wetenschappers van de Universiteit Utrecht gaan dieper in op actuele onderwerpen die aansluiten bij onze theatervoorstellingen.

In samenhang met deze voorstelling vindt op 31 oktober 2024 een UU Talk over de Amerikaanse verkiezingen plaats met Dr. Markha Valenta. 

Bekijk de UU Talk: Amerikaanse Verkiezingen

Tickets en tijden

Datum vr 18 oktober
Tijd 20:00u
Locatie Theaterzaal
Prijs Van € 12,50 tot € 25,00
Tickets
Datum vr 18 oktober
Tijd 20:00u
Locatie Theaterzaal
Prijs Van € 12,50 tot € 25,00

Wat speelt er?

Onder de titel ‘Wat speelt er?’ bundelen we voorstellingen met een actueel (sociaal-)maatschappelijk thema. Deze voorstellingen zetten je aan het denken, bieden nieuwe perspectieven en zorgen ervoor dat je erover in gesprek gaat. En dat gesprek moedigen we maar al te graag aan.  

In samenwerking met het Centrum voor Wetenschap en Cultuur van de Universiteit Utrecht organiseren we aanvullende talks voor meer kennis en context rondom een thema. Wetenschappers van de Universiteit Utrecht gaan dieper in op actuele onderwerpen die aansluiten bij onze theatervoorstellingen.

We hebben dit theaterseizoen zes UU Talks, met de thema's: Amerikaanse verkiezingen, het strafrechtsysteem, de oceaan, bijen, verslavingsproblematiek en het Amazonegebied.

Meer Wat speelt er?
Wat speelt er?
Wat speelt er?

Over Raymi Sambo maakt

Raymi Sambo Maakt is de naam van het gezelschap rondom regisseur en acteur Raymi Sambo. Raymi Sambo Maakt creëert voorstellingen, podcasts, films en talkshows die hun wortels vinden in de interculturele en de queer samenleving. De onderwerpen zijn actueel en geïnspireerd door gebeurtenissen in het land en ingebed in een universele thematiek. We tonen relevante en herkenbare verhalen voor iedereen die niet gelooft in hokjes en graag de eigen bubbel doorbreekt.

Meer over Raymi Sambo maakt

Credits

Spel: Urmie Plein, Michiel Blankwaardt Thijs Prein, Femi van Elshuis, Jaralsey Andrews 
Idee & regie: Raymi Sambo Tekst: Sem Anne van Dijk Schrijfcoach, tekstbijdragen: Erik Snel Dramaturgie: Gerardjan Rijnders 
Scenografie: Vasilis Apostolatos 
Lichtontwerp: Jasper Kayser

Styling: Jantine Kraaijeveld 
Score: Kaspar Schellingerhout 
Techniek: Event Support Drost Beeld: Hollandse Meesters, Tamer Al-Sadat, Bart Grietens