Jeugd

Boeschoten & Guthman

Nationaal Theaterweekend: Familie Wolf komt hier wonen 6+

Nieuwe Namen
Geweest Over de maker(s)
Familie Wolf komt hier wonen 6+

Een ontregelende natuurdocumentaire over broer en zus Wolf.

Op jacht naar een nieuw leefgebied belanden broer en zus Wolf per ongeluk op de speelvloer van een theater. Een kudde publiek, die maar niet aan de kant wil gaan, staart de twee aan. En wie is toch die commentaarstem die alles lijkt te weten over de wolvenfamilie? Dan gaat ook nog hun auto kapot en zijn ze gedwongen om bij de mensen te verblijven.
Broer Freki en Zus Geri verschillen heel erg in hun benadering van de mensen. Freki gaat als een echte Wolf het liefst over tot de aanval, maar Geri is juist nieuwsgierig en begint steeds brutaler aan te pappen met de mensenkudde. Geri raakt steeds meer vervreemd van haar broer. Betekent dit het einde van hun hechte familieband?

Wat begint als een klassieke natuurdocumentaire, waarbij de wolven onderwerp van observatie zijn, ontspoort in een humoristische confrontatie tussen de twee wolven en het publiek. Het publiek zal niet achteroverleunen want de wolven zijn nieuwsgierig en nietsontziend! ‘Familie Wolf komt hier wonen’ zet alles op z’n kop en daagt je uit om de verschillen tussen jezelf en anderen te ontdekken. En dan merk je dat je zelf ook niet zo gewoon bent als je dacht. Een interactieve, filosofische parabel, die je aan het denken zet over alles wat vanzelfsprekend lijkt.

Nationaal Theaterweekend

Laat je tijdens het Nationaal Theaterweekend verrassen door voorstellingen en extra activiteiten in ons theater. De ingrediënten van het weekend zijn eenvoudig: iedere voorstelling bezoek je voor een klein prijsje en daarnaast zijn er extra activiteiten te bezoeken. Wees welkom bij Podium Hoge Woerd!

Meer Nationaal Theaterweekend
Nationaal Theaterweekend
Nationaal Theaterweekend

"Waar Boeschoten de taal alle eer gunt, grossiert Guthman in hilarische typeringen."

De Volkskrant

Nieuwe Namen

De nieuwste cabaretier ontdekken? Met je kinderen naar een nieuw gezelschap? Of juist een theatergezelschap zien dat niet eerder in ons theater te zien was? Onder de titel ‘Nieuwe Namen’ presenteren we ze allemaal aan je.

Als theater bieden we graag beginnende theatermakers een podium om vlieguren te maken en het leukste publiek van Utrecht te leren kennen. Als bezoeker zie je daardoor veelbelovende theatermakers, die wellicht over enkele jaren niet meer weg te denken zijn.

Meer Nieuwe Namen
Nieuwe Namen
Nieuwe Namen

Credits

Spel: Ottolien Boeschoten en Gerold Guthman 
Concept: Tom Sijtsma en Ottolien Boeschoten 
Tekst: Tom Sijtsma 
Regie: Bram de Goeij 
Stem: Jeroen Kramer 
Decor: Jeroen Henstra (met dank aan Vis à Vis) 
 

Kostuums: Annemarie Klijn 
Technische productie: Ray Vaessen 
Zakelijke leiding: Mieke Prinse Familie Wolf komt hier wonen wordt (mede) mogelijk gemaakt door het Fonds Podiumkunsten, het AFK (Amsterdams Fonds voor de Kunst), BNG Cultuurfonds, de Janivo Stichting en het Lira Fonds.