16-01-2023

Even voorstellen... Boeschoten en Guthman

Tijdens het Nationaal Theaterweekend staat er een nieuw jeugdtheatergezelschap in ons theater. Ottolien Boeschoten en Gerold Guthman stellen zich voor.

Even voorstellen... Boeschoten en Guthman

De nieuwste cabaretier ontdekken? Met je kinderen naar een nieuw gezelschap? Of juist een theatergezelschap zien dat niet eerder in ons theater te zien was? Onder de titel ‘Nieuwe Namen’ presenteren we ze allemaal aan je.

Stel jullie zelf even voor… 
Wij zijn Ottolien Boeschoten en Gerold Guthman. Wij maken samen voorstellingen voor iedereen vanaf 6 jaar. Dat doen we samen met schrijver Tom Sijtsma, regisseur Bram de Goeij en onze technicus Ray Vaessen. Wij maken theater waar je om kan lachen, waar je soms van kan schrikken en waar je zelf ook een beetje aan mee mag doen. 

Wat is jullie ritueel vlak voordat jullie het toneel op gaat? 
Gerold gaat altijd rondjes rennen om wakker te worden en Ottolien kijkt daar naar en denkt dan: “Dat zou ik eigenlijk ook moeten doen.” Vlak voordat we opgaan geven we elkaar een knuffel, ook de technicus en dan zeggen we tegen elkaar: “Veel plezier! Tot straks!”

9614
9614
Foto: Ben van Duin

Welk moment binnen jullie carrière willen jullie graag vergeten? 
Ottolien vergeet graag dat ze een keer in een toneelstuk stond waarin ze werd weggetoverd, heel mooi en knap was dat. Ottolien: “Maar één keer dook ik te laat weg en was ik nog steeds te zien terwijl de goochelaar riep: “…en weg is ze!” Ik stond echt voor gek! Het voelde alsof ik naakt op het toneel stond.” Gerold vergeet graag dat hij voor een voorstelling elke avond heel lang in een koud zwembad moest liggen. Brrrr… 

Welk moment zouden jullie graag nog een keer willen herbeleven? 
Dat is meer een gevoel dan een moment. Dat is als iedereen in de zaal meegaat in de flow, dat er gelachen wordt, maar dat het soms ook stil is. Dat je eigenlijk samen ademhaalt, zo voelt dat dan. Dan gaat alles moeiteloos en komt alles samen. Eigenlijk hoop je daar elke keer op. Dat is een heel lekker gevoel. Ook voor het publiek.

9615
9615
Foto: Ben van Duin

Wat is jullie ultieme droom in het theater? 
Familie Wolf komt hier wonen’ is al een droom die uitkwam. Deze voorstelling wilden we al heel lang maken. Het leek ons super tof om het hele decor in een klein autootje te stoppen en dan het toneel op te rijden. Nou, dat is gelukt! En het autootje is nog leuker dan we hadden durven dromen.

9616
9616
Foto: Ben van Duin

Naar de voorstelling

Geen toekomstige voorstellingen gevonden.