13-01-2023

Even voorstellen... N00b

Twee n00bs in cabaret-land: Isabelle Kafando en Laura Bakker stellen zich voor.

Even voorstellen... N00b

De nieuwste cabaretier ontdekken? Met je kinderen naar een nieuw gezelschap? Of juist een theatergezelschap zien dat niet eerder in ons theater te zien was? Onder de titel ‘Nieuwe Namen’ presenteren we ze allemaal aan je.

Stel jullie zelf even voor… 
Hey n00bs. Wij zijn Isabelle Kafando en Laura Bakker. We zijn een comedyduo uit Amsterdam. We zijn afgestudeerd aan de Toneelschool en Kleinkunstacademie in 2021 en wonnen in datzelfde jaar de Wim Sonneveldprijs en de publieksprijs. We maken energieke scènes met vleugjes absurdisme, we zingen, rappen en schakelen tussen een heleboel herkenbare en/of gestoorde personages. 

Wat is jullie ritueel vlak voordat jullie het toneel op gaat? 
Sowieso teksten, teksten, teksten. Verder kijken we elkaar even aan voor we op moeten zo van: We gaan! En we geven we elkaar een hug, want ja we zijn sisters from another mister. 
Iets waar Isabelle niet trots op is, maar wat ze niet kan laten: ze vloert Laura vrij vaak voor de show. Legt haar gewoon even onverwachts op de grond. Wel met passie en subtiliteit, dat wel. Iets met adrenaline en een uiting van zenuwen denken we? Maar het helpt Laura om weer op scherp te staan en te aarden.

Welk moment binnen jullie carrière willen jullie graag vergeten? 
Voor de mensen met een sterke maag: laatst tijdens een try-out in Heemstede, hadden we Indonesisch afgehaald bij een heerlijke Toko in Haarlem. We hebben ervan genoten en er veel te veel van gegeten. Toen we een half uur voor de voorstelling in de kleedkamer aan het teksten waren, rende Isabelle naar het toilet en kwamen er monsterlijke geluiden uit haar. Voedselvergiftiging. Keihard. 
Maar de zaal zat bijna vol en cancelen leek niet echt een optie. Dus hebben we een grote teil achter het decor verstopt. Isabelle heeft er tijdens de voorstelling een paar keer boven gehangen. Maar adrenaline doet een hoop. Alles bleef binnen. 
Na de voorstelling brak de hel pas echt los. 

Welk moment zouden jullie graag nog een keer willen herbeleven? 
Ik denk dat we zouden willen herbeleven dat we alles samen zagen komen op de dag van de finale van het Amsterdams Kleinkunstfestival. Die dag was crazy voor ons. We wonnen in de middag de Top Naeff prijs en in de avond de Wim Sonneveldprijs én de publieksprijs, dat was geweldig en een droom die uitkwam. Verder denk ik dat de première de 24e vast ook iets gaat worden wat we heel vaak zouden willen herbeleven, maar die komt er nog aan! 

Wat is jullie ultieme droom in het theater? 
Dit kunnen doen voor een hele lange tijd, met dromen die nooit te groots hoeven zijn. We hopen dat we mensen een kijkje kunnen geven in het leven van n00bs, zijzelf dus, want volgens ons is iedereen een n00b en is het soms niet erg als je het allemaal even niet weet. We dromen over vanalles: van een eigen romcom film tot een vol Carré en mensen die zichzelf een levensgrote rug tattoo geven van n00b en we stoppen niet voordat er een aantal baby's geboren zijn met de naam n00b.

Naar de voorstelling

Geen toekomstige voorstellingen gevonden.