Muziek

Meral Polat Trio & Sabr Ensemble

Gaudeamus New Traditions

Geweest Over de maker(s)
Gaudeamus New Traditions
Muziek

Meral Polat Trio & Sabr Ensemble

Gaudeamus New Traditions

Geweest Over de maker(s)
Gaudeamus New Traditions

Tijdens Gaudeamus New Traditions hoor je muziektradities van over heel de wereld op een avontuurlijke én feestelijke manier samenvloeien.

Deze middag is een onderdeel van een doorlopende serie concertmiddagen in samenwerking met Gaudeamus - dé Nederlandse organisatie voor nieuwe klanken door jonge muziekpioniers.

Sabr Ensemble
15.00u - 15.45u 
Sabr is een ensemble samengesteld door de Iraanse componist Farid Sheek. Invloeden uit de hedendaagse westerse, klassieke traditie én eeuwenoude Perzische muziek vinden elkaar in een eclectisch, weemoedig maar toch hoopvol geluid. Sabr is Perzisch voor ‘geduld’, en de frase ‘Sabr, sabr!’ wordt vaak gebruikt om mensen te kalmeren en gerust te stellen. Op dezelfde manier probeert Farid Sheek, de componist van het Sabr Ensemble, het publiek hoop en verbinding te brengen. Met als leidraad Farids motto: ‘Met muziek kun je een verhaal vertellen dat groter is dan woorden.’

Meral Polat Trio
16.10u - 17.10u  
Het Meral Polat Trio van de bekende zangeres/actrice voert je op een meanderende reis langs Anatolische folk, Koerdische klanken en de wortels van de blues. Aards, desolaat en zielsnijdend. Gevoegd bij Merals eigen teksten en gedichten uit de poëtische nalatenschap van haar vader Ali Ihsan Polat onderneemt het trio een louterende zoektocht. Oude universele verhalen die vandaag een nieuwe betekenis krijgen.

Beluister Wayê van het Meral Polat Trio

Credits

Meral Polat Trio
Stem & percussie: Meral Polat
Gitaar & toetsen: Chris Doyle
Drums: Franks Rosaly

 

Sabr Ensemble
Zang: Mohsen Masoumi
Harp: Doriene Marselje 
Cello: Maya Fridman
Percussie: Farid Sheek