Dans

Antonin Rioche / Korzo & Nederlands Dans Theater

DansDonderdag: Glitter

Nieuwe Namen, Language No Problem
Geweest Over de maker(s)
Glitter

Een doordringende en persoonlijke choreografie over liefde, roem en erkenning, die je meeneemt naar de dromen van je kindertijd.

De getalenteerde choreograaf Antonin Rioche verlegt graag de grenzen tussen kunstvormen als film, dans en theater. Hij legt met zijn doordringende en persoonlijke werk de zere plekken van ons moderne leven bloot. Zijn eerste avondvullende voorstelling Glitter gaat over liefde, roem en erkenning. Al eerder ging Glitter in première. Toen alleen te zien via een scherm, maar nu komt Glitter live terug (met een heuse sterrencast!)

Antonin Rioche laat ons terugblikken naar onze kindertijd waarin alles mogelijk lijkt en dromen nog niet vervaagd zijn. Met een zweem van humor tonen de dansers intieme herinneringen aan dromen die allang achter ons liggen. Maar hoe staat het er nu voor met al die dromen? Glitter toont de illusie van grootsheid die iedereen in zich draagt.

Let op: in deze voorstelling komen stroboscoopeffecten voor.

DansDonderdag

Elke maand geniet je bij ons van prachtige dans op donderdag. Voorafgaand aan de voorstelling is er een speciale inleiding. De inleidingen vinden plaats in onze studio. Een plaats reserveren voor de inleiding kan direct bij het kopen van een ticket en kost € 1,- per persoon. Voor de inleiding halen we je om 19.25 uur op bij de balie van Castellum Hoge Woerd.

Meer DansDonderdag
DansDonderdag
DansDonderdag

Nieuwe Namen

De nieuwste cabaretier ontdekken? Of juist een theatergezelschap zien dat niet eerder in ons theater te zien was? Onder de titel Nieuwe Namen presenteren we ze allemaal aan je.

Als theater bieden we graag beginnende theatermakers een podium om vlieguren te maken en het leukste publiek van Utrecht te leren kennen. Als bezoeker zie je daardoor veelbelovende theatermakers, die wellicht over enkele jaren niet meer weg te denken zijn. Daarnaast zie je bekende gezelschappen die niet eerder in onze zaal stonden.

Meer Nieuwe Namen
Nieuwe Namen
Nieuwe Namen

"Zo maakte choreograaf en dansfilmmaker Antonin Rioche indruk met zijn première van Glitter, waarin vier ervaren performers spannend jongleerden met hun haat-liefdeverhouding tegenover roem, schijnwerpers, bewondering en staande ovaties. Alle vier etaleerden ze dansend, zingend en orerend hoe ze dwangmatig zoeken naar betere versies van zichzelf en daar de schaduwkanten van ervaren. "

De Volkskrant

"Antonin Rioche volgde met Glitter, waarvoor hij een sterk kwartet koos dat zich al dansend, sprekend en zingend uitte over de zucht naar roem. De in Berlijn wonende singer songwriter Finn Ronsdorf ontpopte zich gaandeweg als echte ster. "

Het Parool

"Het theatrale, soms bewust bombastische Glitter van Antonin Rioche werkt wat dat betreft beter, mede dankzij de prachtige belichting van Loes Schaken bos. Rioche deelt, enigszins tongue-in cheek, fantasieën over grootheid, roem, erkenning, liefde. "

NRC Handelsblad

Credits

Website: www.korzo.nl
Choreografie & concept: Antonin Rioche 
Assistentie: Rosanne Briens 
Dansers: o.a. Ève-Marie Dalcourt, Toon Lobach, Grace Lyell 
Componist en songwriter: Finn Ronsdorf
 

Decorontwerp: Antonin Rioche 
Lichtontwerp: Loes Schakenbos 
Stilist: Jan-Jan Van Essche 
Geluidsontwerp: Jorg Schellekens 
Coproducent: Nederlands Dans Theater