Dans

Antonin Rioche / Korzo & Nederlands Dans Theater

DansDonderdag: Glitter

Nieuwe Namen, Language No Problem
Tickets Over de maker(s)
Glitter

Een doordringende en persoonlijke choreografie over liefde, roem en erkenning, die je meeneemt naar de dromen van je kindertijd.

De getalenteerde choreograaf Antonin Rioche verlegt graag de grenzen tussen kunstvormen als film, dans en theater. Hij legt met zijn doordringende en persoonlijke werk de zere plekken van ons moderne leven bloot. Zijn eerste avondvullende voorstelling Glitter gaat over liefde, roem en erkenning. 
Antonin Rioche laat ons terugblikken naar onze kindertijd waarin alles mogelijk lijkt en dromen nog niet vervaagd zijn. Met een zweem van humor tonen de dansers intieme herinneringen aan dromen die allang achter ons liggen. 

In Glitter lokt het sterrendom en plaatst dit in scherp contrast met de realiteit. In een flirt met tragische burlesk worden we meegenomen naar dat wat we allemaal herkennen: de illusie van grootsheid die ons allemaal betovert.

Tickets en tijden

Datum do 15 februari Met inleiding
Tijd 20:30u
Locatie Theaterzaal
Prijs Van € 9,50 tot € 19,00
Tickets
Datum do 15 februari - Met inleiding
Tijd 20:30u
Locatie Theaterzaal
Prijs Van € 9,50 tot € 19,00

DansDonderdag

Elke maand geniet je bij ons van prachtige dans op donderdag. Voorafgaand aan de voorstelling is er een speciale inleiding. De inleidingen vinden plaats in onze studio. Een plaats reserveren voor de inleiding kan direct bij het kopen van een ticket en kost € 1,- per persoon. Voor de inleiding halen we je om 19.25 uur op bij de balie van Castellum Hoge Woerd.

Meer DansDonderdag
DansDonderdag
DansDonderdag

Nieuwe Namen

De nieuwste cabaretier ontdekken? Of juist een theatergezelschap zien dat niet eerder in ons theater te zien was? Onder de titel Nieuwe Namen presenteren we ze allemaal aan je.

Als theater bieden we graag beginnende theatermakers een podium om vlieguren te maken en het leukste publiek van Utrecht te leren kennen. Als bezoeker zie je daardoor veelbelovende theatermakers, die wellicht over enkele jaren niet meer weg te denken zijn. Daarnaast zie je bekende gezelschappen die niet eerder in onze zaal stonden.

Meer Nieuwe Namen
Nieuwe Namen
Nieuwe Namen

Over Korzo

Korzo in Den Haag is een ontwikkelplek waar mensen van over de hele wereld samenkomen. Vanuit diverse kunstdisciplines en met een open blik worden de projecten en makers in een (inter-)nationale context geplaatst en in dialoog gebracht met het publiek.

Meer over Korzo

Over Antonin Rioche

Antonin Rioche groeide op met dans in Frankrijk. Zijn moeder had een ware passie voor dans en nam hem vanaf jonge leeftijd mee naar dansvoorstellingen. Hij wist altijd al dat hij choreograaf wilde worden, maar intuïtief voelde hij dat hij eerst een goede danser moest worden. Zonder vooropleiding in klassiek ballet werd hij aangenomen bij het Ballet Junior de Genève. In een rigoureuze training van drie jaar werd hij klaargestoomd tot danser van het gezelschap.
Maar Antonin koos zijn eigen weg en ging freelance als maker aan de slag. Vanuit nieuwsgierigheid daagde hij zichzelf uit zoveel mogelijk in aanraking te komen met verschillende bewegingstalen. Hij werkte samen met onder andere Sasha Waltz Guests, Ryan Djojokarso, Theo Clinkard en Sidi Larbi Cherkaoui.

Meer over Antonin Rioche

Credits

Website: www.korzo.nl
Choreografie & concept: Antonin Rioche 
Assistentie: Rosanne Briens 
Dansers: o.a. Ève-Marie Dalcourt, Toon Lobach, Grace Lyell 
Componist en songwriter: Finn Ronsdorf
 

Decorontwerp: Antonin Rioche 
Lichtontwerp: Loes Schakenbos 
Stilist: Jan-Jan Van Essche 
Geluidsontwerp: Jorg Schellekens 
Coproducent: Nederlands Dans Theater