Dans

De Dansers

DansDonderdag: HUSH

Uit eigen stad, Language No Problem
Tickets Over de maker(s)
HUSH

In Hush zoeken De Dansers troost in het grensgebied tussen dansvoorstelling en popconcert. 

Een hand op je schouder; een tweede stem die met je meereist, waar je ook gaat; een ritme waar je in kan leunen, zoals in een omhelzing. 

De band van dansers en muzikanten uit de succesvoorstelling Shake Shake Shake (2019) vindt elkaar opnieuw, in het grensgebied tussen dansvoorstelling en popconcert. Dansers worden muzikanten, muzikanten worden dansers. Gevoelige gitaarspinsels drijven de performers in elkaars armen. Deinende lijven dwingen het ritme van de muziek af. Hush wordt niet verteld door individuele prestaties, maar door de volledige aandacht en toewijding die tussen de spelers leeft. De muzikanten en dansers staan voor elkaar klaar, ze steunen elkaar. Want om de wereld te kunnen dragen, helpt het om er niet alleen voor te staan.

Inleiding

Ben je nieuwsgierig en wil je meer weten over de voorstelling Hush? Wil je horen over de achtergronden, drijfveren en geschiedenis van De Dansers? Kom naar de inleiding, waar we je meenemen in de achtergrond van de voorstelling. De inleidingen vinden plaats in onze studio. Een plaats reserveren voor de inleiding kan direct bij het kopen van een ticket en kost € 1,- per persoon. Voor de inleiding halen we je om 19.25 uur op bij de balie van Castellum Hoge Woerd. 

Tickets en tijden

Datum do 13 februari Met inleiding
Tijd 20:30u
Locatie Theaterzaal
Prijs Van € 10,50 tot € 21,00
Tickets
Datum do 13 februari - Met inleiding
Tijd 20:30u
Locatie Theaterzaal
Prijs Van € 10,50 tot € 21,00

DansDonderdag

Elke maand geniet je bij ons van prachtige dans op donderdag. Voorafgaand aan de voorstelling is er een speciale inleiding. De inleidingen vinden plaats in onze studio. Een plaats reserveren voor de inleiding kan direct bij het kopen van een ticket en kost € 1,- per persoon. Voor de inleiding halen we je om 19.25 uur op bij de balie van Castellum Hoge Woerd.

Meer DansDonderdag
DansDonderdag
DansDonderdag

Over De Dansers

De Dansers is een bewegelijke band van dansers en muzikanten vanuit Utrecht onder leiding van choreograaf/danser Josephine van Rheenen en componist/muzikant Guy Corneille. Ze staan bekend om onze ‘dansconcerten’: organische samenkomsten van energieke moderne dans en livemuziek. Voorstellingen van De Dansers vertellen toegankelijke, intuïtief meeslepende verhalen over bevrijding en overgave, waarin speels anarchisme nooit ver te zoeken is. Het gezelschap wil zich losmaken van wat een mens vast kan zetten. 

De Dansers wil inspireren tot lijfelijkheid en persoonlijke verbinding, juist in een samenleving waarin we steeds meer op schermpjes leven. We maken werk dat de levensdrift van kinderen aanspreekt en bij volwassenen vergeten verlangens naar overgave en lijfelijkheid opnieuw aanwakkert.

Meer over De Dansers

Credits

Concept: Guy Corneille, Josephine van Rheenen
Choreografie: Josephine van Rheenen, i.s.m. spelers
LIVE muziek en dans: Ruben van Asselt, Guy Corneille, Yoko Haveman, Marie Khatib-Shahidi, Wannes De Porre, Hans Vermunt
Decor- en lichtontwerp: Timme Afschrift

 

Kostuums: Carlijn Petermeijer
Techniek: Chieljan van der Hoek/ Jorn Kortooms/Mees van Oosterhout
Dramaturgie: Moniek Merkx
Productie: Danae Bos
Met dank aan:  Simon Mayer en Hannah Shakti Bühler

Datum do 13 februari Met inleiding
Tijd 20:30u
Locatie Theaterzaal
Prijs Van € 10,50 tot € 21,00
Tickets
Datum do 13 februari - Met inleiding
Tijd 20:30u
Locatie Theaterzaal
Prijs Van € 10,50 tot € 21,00