Specials, Dans, Circus, Specials

Michael Zandl

DansDonderdag: Janus

Language No Problem
Tickets Over de maker(s)
Janus

Een bizarre, magische en grappige circus-thriller van wereldklasse, met één specifiek ingrediënt: hoeden.

Een tafel, een stoel, een kast, geen uitgang. De wereld van deze man lijkt eenvoudig. Uiteraard gelden hier andere regels, maar die kun je alleen weten als je al ergens anders bent geweest. Hij was nooit ergens anders. Terwijl hij de realiteit van zijn leven in twijfel begint te trekken, wordt duidelijk dat een onzichtbare kracht een verraderlijk spelletje met hem speelt. Wie uiteindelijk de touwtjes in handen heeft, verbaast hem zelf.

‘JANUS’ is een voorstelling die totaal anders is dan wat we gewend zijn. Zonder woorden en vol verrassingen laat hij zijn publiek overdonderd achter. Een bizarre, grappige en psychologische circus-thriller van wereldklasse met magie en heel veel hoeden.

Tickets en tijden

Datum do 11 mei Met inleiding
Tijd 20:30u
Locatie Theaterzaal
Prijs Van € 10,00 tot € 19,00
Tickets
Datum do 11 mei - Met inleiding
Tijd 20:30u
Locatie Theaterzaal
Prijs Van € 10,00 tot € 19,00

DansDonderdag

Elke maand geniet je bij ons van prachtige dans op donderdag. Voorafgaand aan de voorstelling is er een speciale inleiding. Dit seizoen worden de inleidingen verzorgt door dramaturg, regisseur en adviseur Vincent Wijlhuizen. 
De inleidingen vinden plaats in onze studio. Een plaats reserveren voor de inleiding kan direct bij het kopen van een ticket en kost € 1,- per persoon. Voor de inleiding halen we je om 19.25 uur op bij de balie van Castellum Hoge Woerd.

Over Vincent Wijlhuizen
Vincent Wijlhuizen studeerde aan de Hogeschool voor de Kunsten Utrecht. Sinds die tijd werkt hij als dramaturg, regisseur en adviseur aan dans, theater, cabaret en opera. Op dit moment is hij ook nog artistiek directeur van What You See Festival in Utrecht. Door de inleidingen hoopt Vincent dat je met een nieuwe bril naar de verschillende voorstellingen gaat kijken en misschien ook wel naar de wereld om je heen.

Meer DansDonderdag
DansDonderdag
DansDonderdag

Over Michael Zandl

Tijdens zijn studie Landbouwwetenschappen in Wenen zette Michael zijn eerste stappen op het podium en creëerde hij zijn eerste show samen met een hopeloos optimistische groep circusmensen met nauwelijks podiumervaring.

Nadat hij zijn studie had afgerond en de moed had verzameld om een ​​sprong in het diepe te maken, deed hij auditie en werd hij aangenomen bij Codarts Circus Arts in Rotterdam. Zijn afstudeer-act werd bekroond met meerdere prijzen, zoals de Marc Jonkers Prijs, en werd ook uitgenodigd op Young Stage Festival, een van Europa's grootste circusfestivals. Direct na schooltijd had hij de eer om in veel grote gezelschappen te werken, zoals Scapino Ballet Rotterdam.

In 2017 begon hij zijn al lang bestaande ambitie om een ​​solo-optreden te creëren in daden om te zetten. Gewapend met een auto en wat geld, investeerde hij alles in het maken van het stuk JANUS. Dit werk is een combinatie van fysiek vertellen, illusietheater en objectmanipulatie: een uitbeelding van wat hij het liefste doet in circus. ‘JANUS’ bleek een groot succes en toert nog steeds door heel Europa.

Meer over Michael Zandl

Credits

Website: www.michaelzandl.com
Artiest: Michael Zandl

Special FX: Tom Henden
Regie: Matthias Romir