Jeugd

De Grote Haay

Lente Uitjes: Johannes de Parkiet 6+

Tickets Over de maker(s)
Johannes de Parkiet 6+

Een kleurrijke, beeldende voorstelling over Johannes, die kennis maakt met vreemde vogels. Met live muziek!

Het verhaal van Johannes begint in zijn vertrouwde kooitje, totdat Gijs besluit een ruime volière te bouwen. Met ruimte voor wel 100 vogels, maar zoveel heeft Gijs er nou ook weer niet. Nóg niet.

Johannes maakt ongevraagd en ietwat ongewenst kennis met vreemde vogels. Vogels die er anders uitzien, anders fluiten en ander zaad eten. Dat is behoorlijk wennen.
Wennen is iets wat je gewoon moet doen. Je kunt heel hard roepen dat je niet wilt wennen, maar het gebeurt toch. En voor je het weet, weet je niet beter en ben je gewend.
Maar ja, dat is makkelijker gezegd dan gedaan.

Deze kleurrijke beeldende voorstelling is gebaseerd op het gelijknamige boek van Mark Haayema en Medy Oberendorff. Het boek stond centraal tijdens de Kinderboekenweek en won in 2019 een Vlag & Wimpel van de Griffeljury.

Ben je al oud genoeg voor deze voorstelling?
We willen graag dat iedere bezoeker, dus ook de allerkleinsten, ons theater met een goede ervaring verlaat. De theatermakers hebben deze voorstelling speciaal gemaakt voor kinderen vanaf 6 jaar. Podium Hoge Woerd houdt zich aan deze adviesleeftijd. Tijdens de voorstelling kan je met je baby of jongere kind in de foyer terecht. Tot slot heeft iedere bezoeker, ongeacht de leeftijd, een geldig toegangsbewijs nodig om een voorstelling te bezoeken.

Tickets en tijden

Datum vr 03 maart
Tijd 15:00u
Locatie Theaterzaal
Prijs Van € 6,25 tot € 12,50
Tickets
Datum vr 03 maart
Tijd 15:00u
Locatie Theaterzaal
Prijs Van € 6,25 tot € 12,50

Lente-Uitjes

In de voorjaarsvakantie is festival Lente-Uitjes er weer.
Met nóg meer afwisselend jeugdtheater in nóg meer theaters!

Alle Lente-Uitjes
Lente-Uitjes
Lente-Uitjes

Poppentheater

Voor deze productie gaat Mark een samenwerking aan met Joris van Veldhoven. De vogels worden vervaardigd uit hout. Middels ingenieuze constructies komen de vogels angstig-realistisch tot leven. Door technieken te gebruiken van HANDSPRING PUPPETRY (Warhorse, The FireBird) zien we een poppenvorm die nog nooit eerder in Nederland te zien was.

Over De Grote Haay

De Grote Haay is opgericht door Mark Haayema en Dennis de Groot.

Mark Haayema is naast artistiek leider van De Grote Haay ook schrijver, poppenspeler en theatermaker. Mark schreef o.a. ‘Oma mag ik mijn pop terug?’, ‘Joep!’, ‘Sterrenwachter’, ‘De vriendelijke Draak’ en ‘Johannes de Parkiet’. Als acteur en regisseur werkt bij Theater Gnaffel, ROtheater, Tg Winterberg en Stage Entertainment. Ook schrijft hij scenario's voor Woezel&Pip, Pipo de Clown en liedjes voor Kinderen voor Kinderen. Hij speelde in de TVseries Sesamstraat, Koekeloere, Boterhamshow en de Sprookjesboom. Mark organiseert het familiefestival Wortelpop en Het Kinderboekenfeest.

Meer over De Grote Haay

Credits

Website: www.vanaf2.nl   
Spel: Joep Onderdelinden, Cystine Carreon, Aniek Stokkers, Dennis de Groot en danser Quincy Ignacia 
Script & Regie: Mark Haayema 
Poppen: Joris van Veldhoven, Tamar Stalenhoef, Cat Smits, Kathelijne Monnens en Willien van Dam 
 

 

Decor: Roos Veenkamp 
(Live) Muziek: Jan Paul de Bondt 
Video/visuals: Quint Stam