Dans

ICK Dans Amsterdam

Dansdonderdag: Known & to Know

Language No Problem
Geweest Over de maker(s)
Known & to Know

In deze nieuwe serie wordt nieuw werk van een jonge choreograaf gecombineerd met repertoire van Emio Greco en Pieter C. Scholten.

ICK benadrukt het belang van teruggaan in de tijd in de nieuwe serie ‘KNOWN & TO KNOW’: door een werk van een jonge kunstenaar te combineren met een nieuwe uitvoering van een werk uit het ICK repertoire. Deze eerste editie is een Double Bill met ‘Reverberated Emissions’ van Andreas Hannes en ‘Nero’ van Emio Greco en Pieter C. Scholten.

De Griekse choreograaf Andreas Hannes (1987) herziet in ‘Reverberated Emissions’ de menselijke relatie met de zwaartekracht. De dansers huppelen, botsen en buigen op het toneel. In Hannes’ werk navigeren dansers door een ruimte, die hen samenbindt alsof ze één lichaam zijn. Hun onderlinge relaties en hun gebruik van de zwaartekracht zorgen voor sensuele interactie, tussen onderwerping en dominantie. Hij creëert een verleidelijke, opwindende omgeving voor een onaardse dans.

Ook ’Nero’ speelt met de perceptie van zwaartekracht en ruimte. In dit werk van choreografen Emio Greco en Pieter C. Scholten vervagen visuele grenzen door duisternis en mist. Lichamen verdwijnen en verschijnen in een andere dimensie. Zoals in hun eerdere werk spelen beweging, beeld, licht en geluid een onafhankelijke rol.

DansDonderdag

Elke maand geniet je bij ons van prachtige dans op donderdag. Voorafgaand aan de voorstelling is er een speciale inleiding. Dit seizoen worden de inleidingen verzorgd door dramaturg, regisseur en adviseur Vincent Wijlhuizen. 
De inleidingen vinden plaats in onze studio. Een plaats reserveren voor de inleiding kan direct bij het kopen van een ticket en kost € 1,- per persoon. Voor de inleiding halen we je om 19.25 uur op bij de balie van Castellum Hoge Woerd.

Over Vincent Wijlhuizen
Vincent Wijlhuizen studeerde aan de Hogeschool voor de Kunsten Utrecht. Sinds die tijd werkt hij als dramaturg, regisseur en adviseur aan dans, theater, cabaret en opera. Op dit moment is hij ook nog artistiek directeur van What You See Festival in Utrecht. Door de inleidingen hoopt Vincent dat je met een nieuwe bril naar de verschillende voorstellingen gaat kijken en misschien ook wel naar de wereld om je heen.

Meer DansDonderdag
DansDonderdag
DansDonderdag

"Bij de vijf dansers trekken de golven niet alleen door de armen, ze varen door het hele lichaam, nemen schouders, armen, hoofd mee. In die woeste bewegingen convergeert hun energie prachtig, bijna tastbaar."

NRC Handelsblad

Credits

Website: www.ickamsterdam.com
Concept & choreografie Nero: Emio Greco en Pieter C. Scholten
Concept & choreografie Reverberated Emissions: Andreas Hannes

Dans: ICK-Ensemble
Licht: Henk Danner
Kostuums: Clifford Portier