Cabaret

Greg Shapiro

Wat speelt er?: Leaving Trumpland 2.0, Election Special

Wat speelt er? - Theater
Tickets
Leaving Trumpland 2.0, Election Special

Donald Trump is terug! Greg Shapiro presenteert met ‘Leaving Trumpland 2.0’ een survivalgids voor de Amerikaanse presidentsverkiezingen in 2024.

Als Trump verliest, laten we Trumpland hopelijk voorgoed helemaal achter ons. Maar wat als hij wint? 

In deze speciale verkiezingseditie mag je je opmaken voor een mix van stand up en cabaret, inclusief een Trump geïnspireerde improvisatie. Oorspronkelijk geschreven tijdens de pandemie in 2020, houdt Shapiro in deze voorstelling de aanhangers van Trump verantwoordelijk voor de dood van zijn stiefvader. Een comeback van Trump is volgens hem net zo welkom als COVID 2.0. Hij legt het uit in zijn meest persoonlijke voorstelling ooit: Leaving Trumpland 2.0.

Shapiro is bekend als de stem van de ‘Netherlands Second’ video van Zondag met Lubach’ Greg Shapiro (bekend van Boom Chicago, BNR, Comedy Central) borduurt verder op de verkiezingsspecial Leaving Trumpland (2020) en The Madness of King Donald (2019).

Let op: deze voorstelling is Engelstalig. 

UU Talk: Amerikaanse Verkiezingen

In samenwerking met het Centrum voor Wetenschap en Cultuur van de Universiteit Utrecht organiseren we aanvullende talks voor meer kennis en context rondom een thema. Wetenschappers van de Universiteit Utrecht gaan dieper in op actuele onderwerpen die aansluiten bij onze theatervoorstellingen.

In samenhang met deze voorstelling vindt op 31 oktober 2024 een UU Talk over de Amerikaanse verkiezingen plaats met Dr. Markha Valenta. 

Bekijk de UU Talk: Amerikaanse Verkiezingen

Tickets en tijden

Datum do 17 oktober
Tijd 20:00u
Locatie Theaterzaal
Prijs Van € 10,00 tot € 20,00
Tickets
Datum do 17 oktober
Tijd 20:00u
Locatie Theaterzaal
Prijs Van € 10,00 tot € 20,00

"Shapiro’s satire is scherp maar nooit beledigend, en daarmee des te overtuigender"

Theaterkrant

"Vlijmscherpe humor met een persoonlijke touch"

Theaterparadijs

"A very sharp and dangerous edge (…). Highly recommended."

Arts Talk Magazine

Wat speelt er?

Onder de titel ‘Wat speelt er?’ bundelen we voorstellingen met een actueel (sociaal-)maatschappelijk thema. Deze voorstellingen zetten je aan het denken, bieden nieuwe perspectieven en zorgen ervoor dat je erover in gesprek gaat. En dat gesprek moedigen we maar al te graag aan.  

In samenwerking met het Centrum voor Wetenschap en Cultuur van de Universiteit Utrecht organiseren we aanvullende talks voor meer kennis en context rondom een thema. Wetenschappers van de Universiteit Utrecht gaan dieper in op actuele onderwerpen die aansluiten bij onze theatervoorstellingen.

We hebben dit theaterseizoen zes UU Talks, met de thema's: Amerikaanse verkiezingen, het strafrechtsysteem, de oceaan, bijen, verslavingsproblematiek en het Amazonegebied.

Meer Wat speelt er?
Wat speelt er?
Wat speelt er?

Over Greg Shapiro

Greg Shapiro was betrokken bij de oprichting van Boom Chicago in Amsterdam. Hij was presentator van Comedy Central News op Comedy Central Nederland, en verscheen op BNR, BNN-VARA, VPRO en het Duitse ZDF. En ja, hij is ook bekend als de stem van Trump in de ‘Netherlands Second’, de video van Zondag met Lubach die wereldwijd viraal ging. Als auteur schreef hij onder andere ‘How to be Dutch: the Quiz’ en ‘The American Netherlander: 25 Years of Expat Tales’.

Credits

Fotograaf: Adrie Mouthaan
Cast of Gezelschap: Greg Shapiro
Regie: Michael Diederich

Tekst: Greg Shapiro
Productent: Inez de Goede
Website: gregshapiro.nl

Tickets en tijden

Datum do 17 oktober
Tijd 20:00u
Locatie Theaterzaal
Prijs Van € 10,00 tot € 20,00
Tickets
Datum do 17 oktober
Tijd 20:00u
Locatie Theaterzaal
Prijs Van € 10,00 tot € 20,00