Cabaret

n00b

n00b speelt n00b

Nieuwe Namen
Geweest Over de maker(s)
n00b speelt n00b

Een avond over het zijn van een n00b: een nieuweling, een beginneling, een groentje, een nobody.

Het duo n00b, Laura Bakker en Isabelle Kafando, won vorig jaar het Amsterdams Kleinkunst Festival en ze namen daarmee de publieksprijs en de Wim Sonneveld prijs in ontvangst. Nu duiken de dames het theater in met hun allereerste avondvullende voorstelling. ‘n00b speelt n00b’ gaat over het zijn van een n00b.

Schakelend van de ene naar de andere scène laat n00b je zien hoe weird en lachwekkend de realiteit soms is. Humor in een modern jasje. Losers waar je een hart voor krijgt. Met muziek welke je mee kan zingen en achterover geslagen naar kan kijken. De avond waar je met je onzekere zusje, de boys van Albufeira en met de minnaar van je vader naartoe wilt. Cabaret voor en door de n00bs van deze wereld: een ode aan de eenling en een hartverwarmende trip.

"De humor is lekker op het randje en hun ‘ladyperspectief’ maakt dat extra interessant."

De Volkskrant

"Het programma van een klein half uurtje van n00b is minstens zo intrigerend als de naam van het tweetal. Hun schurende humor is te authentiek om ze in een vergelijkingshokje te duwen."

Theaterkrant

"Laura en Isabelle vormen een ontroerend komisch duo dat opvalt met soms schaamteloze teksten en het snelle schakelen tussen verschillende rollen en scènes. Als toeschouwer ben je steeds benieuwd naar de volgende scène."

Algemeen Dagblad

"Kafando en Bakker zijn puike actrices, die snel schakelen en met kleine gebaren of stemwisselingen nuances kunnen aanbrengen. Ze hebben bovendien een fijn gevoel voor absurdisme."

Parool

Nieuwe Namen

De nieuwste cabaretier ontdekken? Met je kinderen naar een nieuw gezelschap? Of juist een theatergezelschap zien dat niet eerder in ons theater te zien was? Onder de titel ‘Nieuwe Namen’ presenteren we ze allemaal aan je.

Als theater bieden we graag beginnende theatermakers een podium om vlieguren te maken en het leukste publiek van Utrecht te leren kennen. Als bezoeker zie je daardoor veelbelovende theatermakers, die wellicht over enkele jaren niet meer weg te denken zijn.

Meer Nieuwe Namen
Nieuwe Namen
Nieuwe Namen

Credits

Website: www.n00bofficial.nl
Met: Laura Bakker en Isabelle Kafando
Tekst: Laura Bakker en Isabelle Kafando

Regie: Peter van de Witte
Producent: More Theater Producties
Tourneeplanning: Senf Theaterpartners