Muziek

Lucas Hamming

Niets te melden

Nieuwe Namen
Geweest
Niets te melden

Alleen, met een gitaar, zonder band, in het theater.

Singer-songwriter Lucas Hamming wil het even anders aanpakken. Even geen rockmuziek, festivals, jankende gitaren en tussen zijn lange haar door speeksel-spetterend schreeuwen in een roestende microfoon. Alleen met een gitaar, zonder band, in een theaterzaal, dat is genoeg. Dan is er even écht tijd en ruimte om iets te vertellen. Om zich tot zijn publiek te richten en het woord te nemen. Dan hebben de mensen in de zaal even écht de gelegenheid om te luisteren. Om de woorden van Lucas langzaam op te nemen, te overdenken, in te laten werken.

Te vaak nemen mensen maar gewoon de aandacht en schreeuwen ze het hardst, willen ze dat iedereen ze hoort en hebben ze vervolgens niets te melden. Dat moet anders: integer, gemeend en met een boodschap.
Alleen… Heeft Lucas wel iets te vertellen?

Over Lucas Hamming

Hamming is geboren en opgegroeid in het Noord-Hollandse Blaricum. In 2009 kreeg hij bekendheid door een auditie de rol van Sem in de Nederlandse jeugdfilm Lover of loser. Hierin zingt hij samen met Martijn Lakemeier de single Eva, geschreven door Acda en De Munnik, met wie hij dit lied ook enkele keren in het theater heeft gespeeld. 

Hamming was finalist in de tweede editie van de televisietalentenjacht De beste singer-songwriter van Nederland. In 2018 maakte Hamming zijn debuut als musicalacteur in de musical All Stars, daarin speelde hij de rol van Johnny. In 2019 speelde Hamming de rol van Judas Iskariot tijdens de opvoering van The Passion in Dordrecht, uitgezonden door de EO en KRO-NCRV. Daarnaast deed Hamming mee aan het vijfde seizoen van de dirigeerwedstrijd Maestro op AVROTROS-televisie. Hij werd in de finale tegen Monic Hendrickx door de jury, het orkest en het publiek tot winnaar gekozen.

Nieuwe Namen

De nieuwste cabaretier ontdekken? Met je kinderen naar een nieuw gezelschap? Of juist een theatergezelschap zien dat niet eerder in ons theater te zien was? Onder de titel ‘Nieuwe Namen’ presenteren we ze allemaal aan je.

Als theater bieden we graag beginnende theatermakers een podium om vlieguren te maken en het leukste publiek van Utrecht te leren kennen. Als bezoeker zie je daardoor veelbelovende theatermakers, die wellicht over enkele jaren niet meer weg te denken zijn.

Meer Nieuwe Namen
Nieuwe Namen
Nieuwe Namen

Credits