Dans

Jasper van Luijk / SHIFFT

DansDonderdag: One Touch

Uit eigen stad, Language No Problem
Geweest Over de maker(s)
One Touch

Dynamische voorstelling over de noodzaak van fysiek contact.

We zijn meer teruggeworpen op onszelf dan ooit en fysiek contact heeft een nieuwe betekenis gekregen. De manier waarop we relaties aangaan en onderhouden lijkt daarmee voorgoed veranderd. Tegelijkertijd hebben we allemaal een onlosmakelijke behoefte aan verbinding. Het leven begint en eindigt met aanraking, van onze geboorte tot de handen die ons dragen naar onze laatste rustplaats. Het is wellicht de meest essentiële vorm van communicatie: onze ‘touch’.

In One Touch krijgen risico, ego en rivaliteit een nieuwe betekenis in verhouding tot vertrouwen en verbondenheid. Kun je in deze snelle en individualistische wereld wel verbonden blijven zonder fysiek contact? 
De drie duetten en groepsscènes in One Touch gaan naadloos in elkaar over en nemen je mee in acrobatische vertellingen waarin de dansers elkaar dragen, op elkaar balanceren en versmelten in elkaars armen.

“Fysiek contact is voor mij de meest eerlijke manier van communiceren, het is onmogelijk om te liegen met aanraking.” Jasper van Luijk

DansDonderdag

Elke maand geniet je bij ons van prachtige dans op donderdag. Voorafgaand aan de voorstelling is er een speciale inleiding. De inleidingen vinden plaats in onze studio. Een plaats reserveren voor de inleiding kan direct bij het kopen van een ticket en kost € 1,- per persoon. Voor de inleiding halen we je om 19.25 uur op bij de balie van Castellum Hoge Woerd.

Meer DansDonderdag
DansDonderdag
DansDonderdag

Credits

Website: www.shifft.nl
Concept: Jasper van Luijk en Isabel Meloen
Choreografie: Jasper van Luijk i.s.m. de dansers
Dramaturgie: Isabel Meloen
Dans: Mees Meeuwsen, Lo Walther Boer, Dovilé Krutulyte, Jeroen Janssen, Maxime Abbenhues en Matilde Tommasini

 

Muziek: Lennart Siebers
Kostuum: Carlijn Petermeijer
Lichtontwerp: Peter Lemmens
Met dank aan: Fonds Podiumkunsten, Gemeente Utrecht en Cultuur19