Dans

Jasper van Luijk / SHIFFT

DansDonderdag: One Touch

Uit eigen stad, Language No Problem
Tickets Over de maker(s)
One Touch

Dynamische voorstelling over de noodzaak van fysiek contact.

We zijn meer teruggeworpen op onszelf dan ooit en fysiek contact heeft een nieuwe betekenis gekregen. De manier waarop we relaties aangaan en onderhouden lijkt daarmee voorgoed veranderd. Tegelijkertijd hebben we allemaal een onlosmakelijke behoefte aan verbinding. Het leven begint en eindigt met aanraking, van onze geboorte tot de handen die ons dragen naar onze laatste rustplaats. Het is wellicht de meest essentiële vorm van communicatie: onze ‘touch’.

In One Touch krijgen risico, ego en rivaliteit een nieuwe betekenis in verhouding tot vertrouwen en verbondenheid. Kun je in deze snelle en individualistische wereld wel verbonden blijven zonder fysiek contact? 
De drie duetten en groepsscènes in One Touch gaan naadloos in elkaar over en nemen je mee in acrobatische vertellingen waarin de dansers elkaar dragen, op elkaar balanceren en versmelten in elkaars armen. 

Tickets en tijden

Datum do 14 maart Met inleiding
Tijd 20:30u
Locatie Theaterzaal
Prijs Van € 9,50 tot € 19,00
Tickets
Datum do 14 maart - Met inleiding
Tijd 20:30u
Locatie Theaterzaal
Prijs Van € 9,50 tot € 19,00

DansDonderdag

Elke maand geniet je bij ons van prachtige dans op donderdag. Voorafgaand aan de voorstelling is er een speciale inleiding. De inleidingen vinden plaats in onze studio. Een plaats reserveren voor de inleiding kan direct bij het kopen van een ticket en kost € 1,- per persoon. Voor de inleiding halen we je om 19.25 uur op bij de balie van Castellum Hoge Woerd.

Meer DansDonderdag
DansDonderdag
DansDonderdag

Over SHIFFT

SHIFFT is een cross-disciplinair dansgezelschap en creatieve hub van choreograaf Jasper van Luijk in het hart van Utrecht.
Kloppend hart van het gezelschap vormt het werk van artistiek leider en choreograaf Jasper van Luijk. Zijn voorstellingen staan midden in de samenleving en stellen het fysieke lichaam in relatie tot de (theatrale) ruimte centraal. De kracht van het werk ligt in ontmoeting; tussen kunstenaars en publiek, tussen dans en andere kunstdisciplines en het krachtenveld dat zich daartussen afspeelt.

Meer over SHIFFT

Credits

Website: www.shifft.nl
Concept: Jasper van Luijk en Isabel Meloen
Choreografie: Jasper van Luijk i.s.m. de dansers
Dramaturgie: Isabel Meloen

 

Dans: Jefta Tanate, Lo Walther Boer, Mees Meeuwsen, Dovilė Krutulytė en anderen.
Productie: SHIFFT 
Fotografie: Sjoerd Derine
Met dank aan: Fonds Podiumkunsten, Gemeente Utrecht en Cultuur19