Specials, Talks

Talks - Kansen(on)gelijkheid

Over armoede en de impact ervan - do 29 feb - 19:30u

Wat speelt er? - Talks
Tickets
Over armoede en de impact ervan - do 29 feb - 19:30u

Een lezing samen met het Centrum voor Wetenschap en Cultuur van de Universiteit Utrecht over armoede en de impact ervan.

Sinds 2024 groeit bijna een kwart miljoen kinderen in Nederland op onder de armoedegrens. Armoede is nog veel minder zichtbaar in Leidsche Rijn dan in sommige andere delen van Utrecht, maar bestaat wel. Kinderen kunnen niet mee op schoolreisje of leven in een gezin dat veel stress ervaart. Daarnaast heeft het ook een enorme impact op de mate waarop kinderen kunnen meedoen met hun leeftijdsgenoten. 

Kansen(on)gelijkheid is de derde in de reeks Talks, een nieuw onderdeel van onze ‘Wat speelt er?’ lijn. Deze talks vinden plaats in de studio van Podium Hoge Woerd en worden verzorgd door verschillende sprekers van de Universiteit Utrecht. Er is een kort college waarna er ruimte is voor vragen en een gesprek, dat gesprek moedigen we graag aan. Benieuwd naar welke spreker deze avond zal verzorgen? Binnenkort volgt er meer informatie!

Spreker bekend : dr. Gonneke Stevens

Per 1 november 2022 is Gonneke Stevens benoemd tot hoogleraar Adolescent Health and Wellbeing. Stevens wil zicht krijgen op de diverse factoren die van invloed zijn op de gezondheid en het welzijn van jongeren. 
“Het scala aan invloeden is zo ontzettend breed. Natuurlijk zijn er de individuele kenmerken van de jongeren die bijdragen aan hoe het met hen gesteld is. Maar ook maatschappelijke processen, de fysieke omgeving, het gezin waarin ze opgroeien hebben invloed op de gezondheid en het welzijn van de jongeren. En al die factoren interacteren met elkaar. Dat intrigeert mij enorm.” 

Gonneke Stevens werkt momenteel aan een project waarbij de relatie tussen armoede en mentale gezondheid onder jongeren wordt onderzocht. 

Spreker bekend :  dr. Gonneke Stevens
Spreker bekend :  dr. Gonneke Stevens
Foto: Ivar Pel

Tickets en tijden

Datum do 29 februari
Tijd 19:30u
Locatie Studio
Prijs Vanaf € 3,00
Tickets
Datum do 29 februari
Tijd 19:30u
Locatie Studio
Prijs Vanaf € 3,00

Wat speelt er? Thema: Kansen(on)gelijkheid

Ons theater is bij uitstek een plek om dieper in te gaan op actuele thema’s in onze stad, ons land en in de wereld. Onder de titel ‘Wat speelt er?’ bundelen we een aantal van deze theatervoorstellingen. Dans over wat je voorouders voor je betekenen, cabaret over de klimaatproblematiek, theater over je identiteit en de vrijheid om te zijn wie je bent. Stuk voor stuk zijn het avonden die je aan het denken zetten en nieuw inzicht geven, maar er vooral voor zorgen dat je erover in gesprek gaat.

Wat speelt er? - TALKS
Samen met het Centrum voor Wetenschap en Cultuur van de Universiteit Utrecht presenteren we dit theaterseizoen ook lezingen, waarbij wetenschappers van de Universiteit Utrecht je meenemen in een aantal van deze actuele onderwerpen. 

Meer Wat speelt er?
Wat speelt er? Thema: Kansen(on)gelijkheid
Wat speelt er? Thema: Kansen(on)gelijkheid

Combiticket Theater & Talks

Wil je nog meer zien en weten over dit thema? Bezoek dan ook de voorstelling En ze leefden nog lang en gelukkig van Het Zuidelijk Toneel / Stichting Nieuwe Helden of PECH 8+ van George & Eran Producties en scoor een combiticket en ga vooraf voor €1,00 naar de bijpassende talk. 
Alleen de talk beluisteren? Dan bemachtig je voor €3,00 een ticket. 

Koop samen met En ze leefden nog lang en gelukkig

In samenwerking met

De lezingen van Wat speelt er? presenteren we samen met het Centrum voor Wetenschap en Cultuur van de Universiteit Utrecht.

Meer van de Universiteit Utrecht
In samenwerking met
In samenwerking met