Jeugd

Beumer & Drost

Wat speelt er?: Plan B. 8+

Tickets
Plan B. 8+

Peter Drost speelt de held die langzaam maar zeker de metamorfose naar werkbij zal ondergaan. Want gewérkt moet er worden.

Na een grondige medische keuring en een uitputtende training, wordt een moedig proefpersoon afgeleverd bij een eenzame boshut. Het is dé plek waar de vrijwilliger een bijdrage zal leveren om de wereld te behoeden voor een catastrofe. Huis en haard verliet hij om hier de laatste fase in te gaan van een bijzondere gedaanteverwisseling. Hij zal er zijn menselijkheid inruilen voor een nieuw bestaan als bij. Een onomkeerbaar proces.

Wees erbij als Beumer & Drost de reddingsoperatie vleugels geeft! Film en theater smelten samen tot een magisch spektakel. Een licht vleugelige voorstelling over een droefgeestig onderwerp. De nieuwe ingenieuze filmtheaterproductie van Beumer & Drost in de reeks: Dick Bos, Ingeblikt, De Man met de Bakkebaarden en Het Ding.

Let op, deze voorstelling is geschikt voor kinderen vanaf 8 jaar oud. Meer informatie.

Tickets en tijden

Datum zo 20 april Met inleiding
Tijd 15:00u
Locatie Theaterzaal
Prijs Van € 5,50 tot € 13,50
Tickets
Datum zo 20 april - Met inleiding
Tijd 15:00u
Locatie Theaterzaal
Prijs Van € 5,50 tot € 13,50

UU Talk | De Bij

Voorafgaand aan deze voorstelling om 13.30 uur kom je meer te weten over de bij tijdens deze Talk van gedragsbioloog en imker Marie José Duchateau. Vragen die voorbij zullen komen zijn: wat is er zo bijzonder aan de bij? En hoe komt het dat we zonder de bij geen zaden, vruchten en bepaalde groenten meer zouden hebben? Wat zijn oorzaken van het uitsterven van bijen en is hier nog wel iets aan te doen? Naar de woorden van Einstein: “Als de bij uitsterft, heeft de mensheid nog maar vier jaar te leven.” Moeten we ons al zorgen maken? Natuurlijk kun je al je vragen over de bij stellen. De talk is geschikt voor kinderen tussen de 8 en 14 jaar en volwassenen. 

De programmalijn 'Wat speelt er?' is een samenwerking met het Centrum voor Wetenschap en Cultuur van de Universiteit Utrecht. Wetenschappers van de Universiteit Utrecht gaan dieper in op actuele onderwerpen die aansluiten bij onze theatervoorstellingen.

Bekijk UU Talk

Over Wat speelt er?

Onder de titel ‘Wat speelt er?’ bundelen we voorstellingen met een actueel (sociaal-)maatschappelijk thema. Deze voorstellingen zetten je aan het denken, bieden nieuwe perspectieven en zorgen ervoor dat je erover in gesprek gaat. En dat gesprek moedigen we maar al te graag aan. 

In samenwerking met het Centrum voor Wetenschap en Cultuur van de Universiteit Utrecht organiseren we aanvullende talks voor meer kennis en context rondom een thema. Wetenschappers van de Universiteit Utrecht gaan dieper in op actuele onderwerpen die aansluiten bij onze theatervoorstellingen.

We hebben dit theaterseizoen zes UU Talks, met de thema's: Amerikaanse verkiezingen, het strafrechtsysteem, de oceaan, bijen, verslavingsproblematiek en het Amazonegebied.

Bekijk Wat speelt er?
Over Wat speelt er?
Over Wat speelt er?

Credits

Tekst en spel: Peter Drost
Regie: Michael Helmerhorst
Kostuums: Saskia Meulendijks
Decor: Bert Vermijs

Film en montage: Henk Haselager
Techniek: Jan Sol
Productie, publiciteit: Afke Pricker
Meer info: www.beumerendrost.nl