Jeugd, Muziektheater, Circus

Sounds Like Juggling

Herfststukjes: Puinbal 7+

Nieuwe Namen
Tickets Over de maker(s)
Puinbal 7+

Jongleren en muziek smelten samen tot een grote, zoemende, ritselende, bonkende voorstelling.

Deze unieke mix van objectmanipulatie, muziek, installatie en fysiek theater gaat over één van de grootste vragen van deze tijd: onze krankzinnige omgang met de planeet. De mens is ‘juggling with life’: een steeds kwetsbaarder evenwicht dat elk moment in elkaar kan storten.

Vier performers claimen nietsontziend de planeet. Harder werken, harder vechten. Al jonglerend richten ze een enorme constructie op. Hoger, hoger, tot de natuur terugslaat en een enorme storm opsteekt…
Een noodgedwongen dans met de elementen volgt, vallend en vliegend op zoek naar een nieuwe balans. Er is hoop.

Van de schroot, uit de container, of uit de schuur van de makers: alle objecten zijn duurzaam, gerecycled en biologisch afbreekbaar. Het zijn tegelijkertijd muziekinstrumenten en jongleerprops geworden: gooibaar en klinkend. Klank ontstaat door beweging: gooien, vangen, botsen, waaien, vliegen, vallen.  

Ben je al oud genoeg voor deze voorstelling?
We willen graag dat iedere bezoeker, dus ook de allerkleinsten, ons theater met een goede ervaring verlaat. De theatermakers hebben deze voorstelling speciaal gemaakt voor kinderen vanaf 7 jaar. Podium Hoge Woerd houdt zich aan deze adviesleeftijd. Tijdens de voorstelling kan je met je baby of jongere kind in de foyer terecht. Tot slot heeft iedere bezoeker, ongeacht de leeftijd, een geldig toegangsbewijs nodig om een voorstelling te bezoeken.

Tickets en tijden

Datum vr 28 oktober Première
Tijd 15:00u
Locatie Theaterzaal
Prijs Van € 6,25 tot € 12,50
Tickets
Datum vr 28 oktober - Première
Tijd 15:00u
Locatie Theaterzaal
Prijs Van € 6,25 tot € 12,50

Herfststukjes

Deze voorstelling maakt deel uit van de Herfststukjes, jeugdtheater in de vakantie. Een gezamenlijk project van Stadsschouwburg Utrecht, Theater Kikker, Podium Hoge Woerd, De Lieve Vrouw, Bibliotheek Utrecht, Flint, Theater de Veerensmederij en Aan de Slinger. Om zoveel mogelijk kinderen in de provincie Utrecht te laten beleven hoe mooi theater is.

Alle Herfststukjes
Herfststukjes
Herfststukjes

Nieuwe Namen

De nieuwste cabaretier ontdekken? Met je kinderen naar een nieuw gezelschap? Of juist een theatergezelschap zien dat niet eerder in ons theater te zien was? Onder de titel ‘Nieuwe Namen’ presenteren we ze allemaal aan je.

Als theater bieden we graag beginnende theatermakers een podium om vlieguren te maken en het leukste publiek van Utrecht te leren kennen. Als bezoeker zie je daardoor veelbelovende theatermakers, die wellicht over enkele jaren niet meer weg te denken zijn.

Meer Nieuwe Namen
Nieuwe Namen
Nieuwe Namen

Over Sounds Like Juggling

Een combi van muziek en jongleren: zo heb je jongleren nog nooit gehoord, en muziek nog nooit gezien!

Componist Arthur Wagenaar en jongleur Guido van Hout bundelen hun krachten, en laten muziek en jongleren tot iets heel nieuws versmelten. Dankzij zelfgebouwde instrumenten wordt jongleren muziek, en maak je muziek door te jongleren. Zo ontstaat een heel nieuw genre, uniek in Nederland.

Meer over Sounds Like Juggling

Credits

Website: www.soundslikejuggling.nl
Spel: Guido van Hout, Agata Kruszewska, Sirio Fernández Rubio, Arthur Wagenaar
Concept, instrumenten, compositie en jonglerografie: Guido van Hout en Arthur Wagenaar
Regie: Ryan Djojokarso
Decorontwerp en bouw: Andre Pronk en Douwe Ke

Lichtontwerp: Andre Pronk
Leerling decorwerkplaats: Tren Middelkamp
Kostuum: Dieuweke van Reij en Sanne Oostervink
Techniek: Gijs Oomkes en Michiel Heuveling
In coproductie met: Gaudeamus, Werkplaats Diepenheim, PERPLX, Dommelhof