Dans

Redo, Denden en het Amsterdams Andalusisch Orkest

DansDonderdag: REMLA

Nieuwe Namen, Language No Problem
Geweest Over de maker(s)
REMLA

Let op: Deze voorstelling is helaas geannuleerd. Had je tickets? Dan ontvang je een mail met meer informatie.

Tour REMLA tot nader order uitgesteld wegens blessure
In het weekend van 12 februari ging de Meervaart productie REMLA in première. Het publiek was enthousiast en recensent Annette Embrechts schreef lovend over een GLOEDVOL DANSCONCERT MET MEDITERRANE KLEUREN. Maar helaas eindigde de voorstelling op zondag onfortuinlijk: “Wreed genoeg strooide in die laatste minuten een plotse liesblessure bij Redo (Redouan Ait Chitt) zand in de raderen.” Uit medisch onderzoek blijkt nu dat de blessure zodanig is dat de tour van REMLA in zijn geheel moet worden uitgesteld. Dit betekent dat alle voorstellingsdata die voor dit seizoen gepland stonden komen te vervallen. Dit is een klap voor Redo, alle betrokken makers, de theaters en het publiek. We wensen Redo alle sterkte met zijn herstel.

Een eerste stap op zoek naar verbinding door dansers Redo en Denden met live muziek van het Amsterdams Andalusisch Orkest.

Zijn onze werelden daadwerkelijk zo verschillend, of hebben we meer gemeen dan gedacht? Die vraag staat centraal in de autobiografische voorstelling 'REMLA'. Gestuwd door muziek van het Amsterdams Andalusisch Orkest gaan dansers Redouan Ait Chitt en Denden Karadeniz – bekend in de wereld van hiphop & breaking – op zoek naar verbinding. Die zoektocht begint met het nemen van een eerste stap, met als uitgangspunt hun roots.

"De oneindige reis op zoek naar verbinding begint met het zetten van de eerste stap."

Redo

DansDonderdag

Elke maand geniet je bij ons van prachtige dans op donderdag. Voorafgaand aan de voorstelling verzorgen De Dansers een speciale inleiding. De inleidingen vinden plaats in onze studio. Een plaats reserveren voor de inleiding kan direct bij het kopen van een ticket en kost € 1,- per persoon. Voor de inleiding halen we je om 19.25 uur op bij de balie van Castellum Hoge Woerd.

Meer DansDonderdag

Over Denden Karadeniz

Denden Karadeniz is bekend van TV programma’s als ‘The Ultimate Dance Battle’, ‘So You Think You Can Dance’ en ‘Time to Dance’. Daarnaast is hij artistiek leider van het urban contemporary dansgezelschap Zero Dance Theatre.

Credits

Dans: Redouan Ait Chitt & Denden Karadeniz
Muziek: Amsterdams Andalusisch Orkest (Ruven Ruppik, Ahmed El Maai, Daniel van Huffelen)
Choreografie: Shailesh Bahoran i.s.m. Redouan Ait Chitt & Denden Karadeniz
Musical coördinator: Anastasis Sarakatsanos
Artistiek advies: ICK Dans Amsterdam 
Dramaturgie & muzikaal advies: Mohamed Aadroun 

Decor & ontwerp: Mike den Ottolander
Kostuum: Arnold Put
Geluid: Khalil Khoury
Licht: Menno Drost
Tourneeplanning: Theaterbureau De Mannen
Productie: Meervaart
Coproductie: Amsterdams Andalusisch Orkest & ICK Dans Amsterdam