Dans

Redo, Denden en het Amsterdams Andalusisch Orkest

DansDonderdag: REMLA

Language No Problem
Tickets Over de maker(s)
REMLA

Een eerste stap op zoek naar verbinding door dansers Redo en Denden met live muziek van het Amsterdams Andalusisch Orkest.

Zijn onze werelden daadwerkelijk zo verschillend, of hebben we meer gemeen dan gedacht? 
Gestuwd door muziek van het Amsterdams Andalusisch Orkest gaan dansers Redouan Ait Chitt en Denden Karadeniz – bekend in de wereld van hiphop & breaking – op zoek naar verbinding. Die zoektocht begint met het nemen van een eerste stap, met als uitgangspunt hun roots.

Tijdens de première in De Meervaart in februari 2022 liep Redo een ernstige blessure op waardoor de rest van de tournee geannuleerd moest worden. Inmiddels is hij volledig hersteld en zijn we verheugd dat deze voorstelling alsnog te zien zal zijn in onze theaterzaal.

Van de hand van Denden Karadeniz zag je in onze theaterzaal al eerder de voorstelling Past Present Zero van zijn eigen gezelschap Zero Dance Theatre. 

Tickets en tijden

Datum do 12 oktober Met inleiding
Tijd 20:30u
Locatie Theaterzaal
Prijs Van € 11,50 tot € 23,00
Tickets
Datum do 12 oktober - Met inleiding
Tijd 20:30u
Locatie Theaterzaal
Prijs Van € 11,50 tot € 23,00

DansDonderdag

Elke maand geniet je bij ons van prachtige dans op donderdag. Voorafgaand aan de voorstelling is er een speciale inleiding. De inleidingen vinden plaats in onze studio. Een plaats reserveren voor de inleiding kan direct bij het kopen van een ticket en kost € 1,- per persoon. Voor de inleiding halen we je om 19.25 uur op bij de balie van Castellum Hoge Woerd.

Meer DansDonderdag
DansDonderdag
DansDonderdag

Over Redo

Internationaal gerenommeerd breakdancer Redo won in 2019 De Zwaan voor ‘meest indrukwekkende dansprestatie’. Afgelopen jaar was Redo te zien bij de openingsact van het Eurovisie Songfestival. Hij staat op de eerste plaats in De Community Top 100 en ontving in 2020 een Koninklijke Onderscheiding omdat hij veel jongeren, waaronder mensen met een beperking, gestimuleerd heeft om te gaan dansen.

Meer over Redo

Over Amsterdams Andalusisch Orkest

Het Amsterdams Andalusisch Orkest (AAO) is gericht op de verbinding tussen het historische Andalusië en de betekenis voor onze wereld vandaag. Het AAO speelt op internationaal niveau verschillende muziekvormen van Granada tot en met Bagdad uit diverse tijdsperioden en stijlen. Ook hebben ze meerdere succesvolle theaterproducties op hun naam staan, waaronder ‘ZIEL|ROUH’, ‘Jihad van Liefde’ (ook in ons theater te zien) en ‘Hoe Ik Talent Voor Het Leven Kreeg’.

Meer over Amsterdams Andalusisch Orkest

Over Denden Karadeniz

Denden Karadeniz is bekend van TV programma’s als ‘The Ultimate Dance Battle’, ‘So You Think You Can Dance’ en ‘Time to Dance’. Daarnaast is hij artistiek leider van het urban contemporary dansgezelschap Zero Dance Theatre.  

Credits

Website: www.iamredo.com 
Website: www.amsterdamsandalusischorkest.nl
Dans: Redouan Ait Chitt & Denden Karadeniz 
Muziek: Amsterdams Andalusisch Orkest (Ruven Ruppik, Ahmed El Maai, Daniel van Huffelen)
Choreografie: Shailesh Bahoran i.s.m. Redouan Ait Chitt & Denden Karadeniz 
Musical coördinator: Anastasis Sarakatsanos
Artistiek advies: ICK Dans Amsterdam 

Dramaturgie & muzikaal advies: Mohamed Aadroun 
Decor & ontwerp: Mike den Ottolander
Kostuum: Arnold Put
Geluid: Khalil Khoury
Licht: Menno Drost
Tourneeplanning: Theaterbureau De Mannen
Productie: Meervaart
Coproductie: Amsterdams Andalusisch Orkest & ICK Dans Amsterdam