Dans

SHIFFT I Jasper van Luijk i.s.m. Soulcypher & Innovation Lab Theater Utrecht

DansDonderdag: Sensing Bodies

Language No Problem
Tickets Over de maker(s)
Sensing Bodies

'Sensing Bodies' bestaat uit twee voorstellingen: een high-tech audiovisuele ervaring en het resultaat van een unieke samenwerking tussen choreografen Jasper van Luijk en Ruben Chi.

In Pushing Waves staat de digitale geluidsfrequentie van een bewegend lichaam centraal. De danser, gewapend met geavanceerde richtmicrofoons, beïnvloedt rechtstreeks de geluidsscore die componist en geluidskunstenaar Tom van Wee op dat moment creëert. Hij transformeert een simpele adem naar een 3D-sound reis en een voetstap tot een overweldigende beat.

In Transcendance bundelen Ruben Chi en kunstenaar Bob Sizoo hun krachten om grensverleggende communicatie tussen mens, natuur en machine te verkennen via dans en virtual reality. De danser gaat een duet aan met een, via kunstmatige intelligentie gecreëerde, digitale en geoptimaliseerde versie van zichzelf. Een versie die de menselijke beperkingen overstijgt en niet gebonden is aan vaste contouren of restricties.

Inleiding

Ben je nieuwsgierig en wil je meer weten over de voorstelling Sensing Bodies? Wil je horen over de achtergronden, drijfveren en geschiedenis van de makers? Kom naar de inleiding, waar we je meenemen in de achtergrond van de voorstelling. De inleidingen vinden plaats in onze studio. Een plaats reserveren voor de inleiding kan direct bij het kopen van een ticket en kost € 1,- per persoon. Voor de inleiding halen we je om 19.25 uur op bij de balie van Castellum Hoge Woerd.

Tickets en tijden

Datum do 20 maart Met inleiding
Tijd 20:30u
Locatie Theaterzaal
Prijs Van € 10,50 tot € 21,00
Tickets
Datum do 20 maart - Met inleiding
Tijd 20:30u
Locatie Theaterzaal
Prijs Van € 10,50 tot € 21,00

"Door de AI alle benodigde ingrediënten te geven voor beweging en een aftastend spel van leiden en volgen te ensceneren, stellen Chi en Sizoo praktische maar filosofische vragen over fysicaliteit, waarneming en immersie."

Theaterkrant over 'Transcendance'

DansDonderdag

De achterban van de DansDonderdag groeit hard. Elke maand vult de zaal zich opnieuw met meer dansliefhebbers. Verwacht een uiteenlopende selectie van bijzondere, indrukwekkende, spraakmakende dansvoorstellingen met altijd een speciale inleiding.  

De inleidingen vinden plaats in onze studio. Een plaats reserveren voor de inleiding kan direct bij het kopen van een ticket en kost € 1,- per persoon. Voor de inleiding halen we je om 19.25 uur op bij de balie van Castellum Hoge Woerd. 

Meer over DansDonderdag
DansDonderdag
DansDonderdag

Wat speelt er?

Onder de titel ‘Wat speelt er?’ bundelen we voorstellingen met een actueel (sociaal-)maatschappelijk thema. Deze voorstellingen zetten je aan het denken, bieden nieuwe perspectieven en zorgen ervoor dat je erover in gesprek gaat. En dat gesprek moedigen we maar al te graag aan.  

In samenwerking met het Centrum voor Wetenschap en Cultuur van de Universiteit Utrecht organiseren we aanvullende talks voor meer kennis en context rondom een thema. Wetenschappers van de Universiteit Utrecht gaan dieper in op actuele onderwerpen die aansluiten bij onze theatervoorstellingen.

Meer Wat speelt er?
Wat speelt er?
Wat speelt er?

Over SHIFFT

SHIFFT is het Utrechts dansgezelschap van choreograaf Jasper van Luijk. SHIFFT maakt cross-disciplinaire, hedendaagse dansvoorstellingen over de mens van de toekomst. In 2025 lanceert SHIFFT met trots een eerste 'double bill' in samenwerking met SoulCypher, het gezelschap van artistiek leider en choreograaf Ruben Chi. SHIFFT stond eerder in ons theater met prachtige dansvoorstellingen.

Meer over SHIFFT

Credits

Pushing Waves

Concept: Jasper van Luijk en Isabel Meloen
Choreografie: Jasper van Luijk
Dramaturgie: Isabel Meloen
Compositie: Tom van Wee

Transcendence

Concept: Ruben Chi en Bob Sizoo
Choreografie: Ruben Chi
AI Developer: Nikzad Arabshahi
Research and Development: Innovation:Lab Theater Utrecht

Datum do 20 maart Met inleiding
Tijd 20:30u
Locatie Theaterzaal
Prijs Van € 10,50 tot € 21,00
Tickets
Datum do 20 maart - Met inleiding
Tijd 20:30u
Locatie Theaterzaal
Prijs Van € 10,50 tot € 21,00