Dans

LeineRoebana

DansDonderdag: Silenzio

Language No Problem
Tickets Over de maker(s)
Silenzio

Zes dansers en twee jonge cellisten herijken de denkwereld van kunstenaar Beuys met een fysieke ervaring.

LeineRoebana verdiept zich voor ‘Silenzio’ in de beweegredenen van Joseph Beuys, een van de succesvolste kunstenaars van de 20e eeuw. Een bekend werk van hem is ‘Wie man dem toten Hasen die Bilder erklärt’.

Joseph Beuys had een geheel eigen kijk op de verhouding tussen mens en natuur. Voor hem vormen mens en natuur een ondeelbaar geheel. Kunstenaars moeten er volgens Beuys voor zorgen dat de band tussen mens en natuur herstelt om zo een ecologische ramp te voorkomen.

Samen met de zes dansers van LeineRoebana en de jonge cellisten Lidy Blijdorp en Ketevan Roinishvili herijken choreografen Leine en Roebana de denkwereld van Beuys en zijn iconische beeldtaal in een ontregelende, gepassioneerde en beeldende voorstelling die elke dode haas tot leven brengt.

Tickets en tijden

Datum do 19 januari Met inleiding
Tijd 20:30u
Locatie Theaterzaal
Prijs Van € 10,00 tot € 19,00
Tickets
Datum do 19 januari - Met inleiding
Tijd 20:30u
Locatie Theaterzaal
Prijs Van € 10,00 tot € 19,00

DansDonderdag

Elke maand geniet je bij ons van prachtige dans op donderdag. Voorafgaand aan de voorstelling is er een speciale inleiding. Dit seizoen worden de inleidingen verzorgt door dramaturg, regisseur en adviseur Vincent Wijlhuizen. 
De inleidingen vinden plaats in onze studio. Een plaats reserveren voor de inleiding kan direct bij het kopen van een ticket en kost € 1,- per persoon. Voor de inleiding halen we je om 19.25 uur op bij de balie van Castellum Hoge Woerd.

Over Vincent Wijlhuizen
Vincent Wijlhuizen studeerde aan de Hogeschool voor de Kunsten Utrecht. Sinds die tijd werkt hij als dramaturg, regisseur en adviseur aan dans, theater, cabaret en opera. Op dit moment is hij ook nog artistiek directeur van What You See Festival in Utrecht. Door de inleidingen hoopt Vincent dat je met een nieuwe bril naar de verschillende voorstellingen gaat kijken en misschien ook wel naar de wereld om je heen.

Meer DansDonderdag
DansDonderdag
DansDonderdag

Over LeineRoebana

LeineRoebana, het dansgezelschap geleid door choreografen Andrea Leine en Harijono Roebana, is al meer dan 25 jaar toonaangevend in de Nederlandse danswereld en daarbuiten. Het gezelschap staat bekend om het opwindende fysieke dansidioom en de centrale rol van muziek in het werk. 

Meer over LeineRoebana

Credits

Website: www.leineroebana.com
Concept en choreografie: Andrea Leine en Harijono Roebana Dans: Uri Eugenio, Timon De Ridder, Andrea Pisano, Kris Mohammed Adem e.a.
Musici: Lidy Blijdorp en Ketevan Roinishvili e.a.

Lichtontwerp: Jeroen Smith
Silenzio maakt onderdeel uit van het gastcuratorschap van LeineRoebana tijdens de Cello Biënnale Amsterdam 2022.