Dans

LeineRoebana

Dansdonderdag: Silenzio

Language No Problem
Geweest Over de maker(s)
Silenzio

Zes dansers en twee jonge cellisten maken de wankelheid van de stilte invoelbaar.

In ‘SILENZIO’ wordt de danser één met de adem van de accordeon en het hart van de cello 
Dat stilte oorverdovend kan zijn, ervaren we allemaal in deze onheilszwangere tijden. Die stilte kan dreiging uitstralen of sereniteit. Wanneer we niet weten wat ons wacht, zijn we kwetsbaar. Hoe stilte om kan worden gezet in muziek – in daverende clusters, in uit niets opduikende harmonieën en melodieën – is hoorbaar in de muziek voor cello en accordeon. Hoe stilte zich vertaalt in beweging – doorgaand, eruptief, direct emotioneel of visueel complex – tonen de dansers van LeineRoebana. 
SILENZIO maakt de wankelbaarheid van de stilte invoelbaar.

Bijzonder, persoonlijk publieksonthaal 
Kom meer te weten over de voorstelling, de muziek en het maakproces tijdens deze gratis inleiding Voorafgaand aan de voorstelling nodigt LeineRoebana haar publiek uit om kennis te maken met dansers, musici en choreografen voor een bijzondere inleiding in de zaal: een half uur voor aanvang gaan de zaaldeuren open voor een speciale inleiding op het podium. Het bij het publiek inmiddels zeer geliefde publieksonthaal zorgt voor een kijkje in het maakproces. Er is de mogelijkheid voor het publiek vragen te stellen aan de choreografen, terwijl de dansers en musici zich op het toneel opwarmen en voorbereiden op de voorstelling. Aansluitend op het publieksonthaal begint de voorstelling.

DansDonderdag

Elke maand geniet je bij ons van prachtige dans op donderdag. Voorafgaand aan de voorstelling is er een speciale inleiding. Dit seizoen worden de inleidingen verzorgd door dramaturg, regisseur en adviseur Vincent Wijlhuizen. 
De inleidingen vinden plaats in onze studio. Een plaats reserveren voor de inleiding kan direct bij het kopen van een ticket en kost € 1,- per persoon. Voor de inleiding halen we je om 19.25 uur op bij de balie van Castellum Hoge Woerd.

Over Vincent Wijlhuizen
Vincent Wijlhuizen studeerde aan de Hogeschool voor de Kunsten Utrecht. Sinds die tijd werkt hij als dramaturg, regisseur en adviseur aan dans, theater, cabaret en opera. Op dit moment is hij ook nog artistiek directeur van What You See Festival in Utrecht. Door de inleidingen hoopt Vincent dat je met een nieuwe bril naar de verschillende voorstellingen gaat kijken en misschien ook wel naar de wereld om je heen.

Meer DansDonderdag
DansDonderdag
DansDonderdag

"Prachtige zang die ons leidt, ook als het donker is. Uit alle richtingen komen stemmen, luit, elektrische gitaar, eigentijdse dans en achttiende-eeuwse gestiek samen."

Parool

"(…) Solas, een speelse samensmelting van live muziek, zang, dans en gesproken tekst, in alles één troostrijk gebaar."

De Volkskrant

"Silenzio: speelse drukte tegenover het trage verstrijken van de tijd"

Annette Embrechts - De Volkskrant

"De tijd schrijdt onmerkbaar voort in Silenzio van LeineRoebana, waarin de vertroosting of bedreiging van de stilte wordt omgezet in een waaier van muziek en driftige dansimpulsen."

NRC Handelsblad - Francine van der Wiel

Credits

Website: www.leineroebana.com
Concept en choreografie: Andrea Leine, Harijono Roebana
Dans: Aika Goto, Kris Mohammed Adem, Andrea Pisano, Timon De Ridder, Beneditta Crispiniano, Margarida Constantino, Inbar Elkayam
 

Musici: Renée Bekkers (accordeon), Ketevan Roinishvili (cello) Repetitor: Michael Jahoda
Lichtontwerp en toneelbeeld: Jeroen Smith Techniek: Barry van Rooijen, Oscar Bouwmans, Marc Joosem
Lichtontwerp: Jeroen Smith
Silenzio maakt onderdeel uit van het gastcuratorschap van LeineRoebana tijdens de Cello Biënnale Amsterdam 2022.