Theater

Nastaran Razawi Khorasani

Songs for no one

Nieuwe Namen
Tickets Over de maker(s)
Songs for no one

Nastaran geeft op verbeeldende wijze het woord aan een Iraanse jongen en een meisje, die vertellen over wat wel en niet leuk is aan hun land en leven in Iran.

Wat betekent het om in een dictatuur te moeten leven? Met welke gedachten en hoop houdt de jonge generatie zich staande? ‘Songs for no one’ gaat over de kwetsbaarheid van vrijheid, over onvrijheid in het dagelijkse leven en over toekomstdromen van vrijheid.

Op basis van telefoongesprekken maakt Nastaran een beeldende solo performance vol duetten, dialogen, gedichten en songs. Met de stemmen van de twee kinderen in de oeroude Perzische taal is ‘Songs for no one’ een portret van een verborgen samenleving en wordt getoond wat doorgaans onzichtbaar blijft. Dit concept won de BNG Bank Theaterprijs 2020.

Nastaran: “Hoe kan ik mijn podium letterlijk en figuurlijk delen met mensen die daar geen toegang toe hebben? Die vraag vormt mijn onderliggende drive bij dit project. Als vluchteling heb ik mijn kindertijd in Iran achtergelaten. In Nederland leef ik in vrijheid, maar identificeer me sterk met de jongste generatie kinderen in Iran nu. Ik wil hun stemmen, die anders niet gehoord worden, laten klinken.”

Tickets en tijden

Datum do 03 november Met inleiding
Tijd 20:30u
Locatie Theaterzaal
Prijs Van € 8,00 tot € 17,00
Tickets
Datum do 03 november - Met inleiding
Tijd 20:30u
Locatie Theaterzaal
Prijs Van € 8,00 tot € 17,00

Inleiding

Ben je nieuwsgierig en wil je meer weten over deze voorstelling? In een inleiding neemt theaterdocent en dramaturg Bente van Arkel je mee in de achtergronden en drijfveren van deze theatermakers en krijg je een beter beeld van de voorstelling.

De inleidingen vinden plaats in onze studio. Een plaats reserveren voor de inleiding kan direct bij het kopen van een ticket en kost € 1,- per persoon. Voor de inleiding halen we je om 19.25 uur op bij de balie van Castellum Hoge Woerd.
Let op: na aanvang van de inleiding is er geen toegang meer mogelijk.

Bente van Arkel
Bente van Arkel is een speelse, vragen stellende theaterdocent en dramaturg die graag met anderen tot verwondering komt in het theater. “Theater kan je blik verruimen, je verrassen of onverwachts raken. Met enthousiasme deel ik vanuit mijn expertise als dramaturg kennis over de bezochte voorstelling en daag ik je uit woorden te kunnen gaan geven aan dat wat je ziet of beleeft tijdens de voorstelling. Door de inleidingen krijg je meer vat op hoe voorstellingen in elkaar steken, wat de stappen zullen zijn geweest die de makers hebben gezet en in welke context deze voorstelling geplaatst kan worden.” 

Inleiding
Inleiding

Nieuwe Namen

De nieuwste cabaretier ontdekken? Met je kinderen naar een nieuw gezelschap? Of juist een theatergezelschap zien dat niet eerder in ons theater te zien was? Onder de titel ‘Nieuwe Namen’ presenteren we ze allemaal aan je.

Als theater bieden we graag beginnende theatermakers een podium om vlieguren te maken en het leukste publiek van Utrecht te leren kennen. Als bezoeker zie je daardoor veelbelovende theatermakers, die wellicht over enkele jaren niet meer weg te denken zijn.

Meer Nieuwe Namen
Nieuwe Namen
Nieuwe Namen

Over Nastaran Razawi Khorasani

Nastaran Razawi Khorasani (Iran, 1987) studeerde af aan de Toneelacademie in Maastricht als Theater Performer. Na haar afstuderen heeft zij onder andere gespeeld bij het Ro theater, Productiehuis Rotterdam en Maas theater en dans. Voor haar rol in 'CASH' ontving ze een Gouden Krekel in de categorie meest indrukwekkende podiumprestatie.
Samen met Davy Pieters heeft ze haar eigen performance collectief 'KOBE'. 

Meer over Nastaran Razawi Khorasani

Credits

Website: www.nastaran.nl
Concept, regie en spel: Nastaran Razawi Khorasani
Muziek: Jimi Zoet
Dramaturgie: Tobias Kokkelmans
Scenografie en lichtontwerp: Peter Till (BrotherTill)

Productie: Vivianne Jorritsma
Techniek: André Goos (Denzo Theater Techniek)
Marketing: Dieke van der Spek
Foto: Mostafa Heravi
Grafisch vormgever en beeldbewerking: Maartje de Groot