Dans

LeineRoebana

Dansdonderdag: STORM

Language No Problem
Geweest Over de maker(s)
STORM

Vanwege het grote succes en de prachtige ontvangst door pers en publiek keert de dansvoorstelling STORM dit seizoen terug en is ook in onze zaal te zien.

al meer dan dertig jaar een belangrijke, toonaangevende plaats in binnen de hedendaagse Nederlandse dans. 

De voorstelling werd geprezen om het aanstekelijke gevoel van bevrijding en was te onder andere te zien in het Meesterwerken Programma van de Nederlandse Dansdagen. 

STORM is een unieke samenwerking tussen componiste Calliope Tsoupaki, die durft te denken vanuit beweging, en choreografen Andrea Leine en Harijono Roebana die vormgeven aan klank. Vitale emoties, ordening, dans en muziek ontmoeten elkaar in een stormachtige voorstelling met zes dansers en drie musici. Meltemi, de zwoele Griekse wind, was dan ook de werktitel. Dat werd uiteindelijk: STORM.

Tsoupaki is Griekser dan haar Nederlandse titel ‘Componist des Vaderlands’ van de afgelopen jaren doet vermoeden en Andrea Leine is vanaf jongs af aan gefascineerd door het mysterieuze en explosieve karakter van Griekse dansen en muziek. Andrea en Harijono nemen al meer dan dertig jaar een belangrijke, toonaangevende plaats in binnen de hedendaagse Nederlandse dans en daarom wonnen ze in 2023 de tweede Prijs van Verdienste van Stichting Dansersfonds'79. 

Met inleiding om 19.30 uur. Een ticket voor de inleiding (1 euro) voeg je eenvoudig toe aan je bestelling. 

"Storm is een prachtige polyfonie van bewegingen uit de LeineRoebanastijl, gemixt met Griekse volksdans, muziek uit verschillende windrichtingen en het gehuil van een gestrande zeehond."

Het Parool

"Een verademing weer eens dans te beleven waar musici en dansers elkaar op de planken uitdagen, inspireren, aanvullen en aanvuren. Dat componist Calliope Tsoupaki daarvoor adembenemende muzikale momenten weet te creëren, is op zich al een bezoek waard aan dit dansfeest."

Theaterkrant

"De stormachtige uitbarstingen van individuele dansers geven de nieuwe choreografie van LeineRoebana een aangename aardse warmte."

NRC Handelsblad

DansDonderdag

Elke maand geniet je bij ons van prachtige dans op donderdag. Voorafgaand aan de voorstelling is er een speciale inleiding. De inleidingen vinden plaats in onze studio. Een plaats reserveren voor de inleiding kan direct bij het kopen van een ticket en kost € 1,- per persoon. Voor de inleiding halen we je om 19.25 uur op bij de balie van Castellum Hoge Woerd.

Meer DansDonderdag
DansDonderdag
DansDonderdag

Credits

Website: www.leineroebana.com 
Concept en choreografie: Andrea Leine en Harijono Roebana
Compositie: Calliope Tsoupaki
Dansers: Andrea Pisano, Timon De Ridder, Aika Goto, Saoirse Lambkin O'kane, Benedita Crispiniano, Mariví van den Hooff
Musici: David Mackor, David Kweksilber, Dominique Chabot
Lichtontwerp: Jeroen Smith
Toneelbeeld: Jeroen Smith, Andrea Leine, Harijono Roebana

Kostuums: Carlijn Veurink
Dramaturgische adviezen: Luc de Groen
Repetitor: Michael Jahoda
Lichttechniek: Barry van Rooijen
Geluidstechniek: Oscar Bouwmans
Foto campagnebeeld: Martijn Gijsbertsen
Grafisch ontwerp: Tymen Cieraad
Scene fotografie: Anna van Kooij