Muziek

Eric Vloeimans en band

Takes on Licks & Brains

Geweest Over de maker(s)
Takes on Licks & Brains

De composities van trompettist Eric Vloeimans in een bigband jasje samen met bigband Licks & Brains: gróóts, funky en swingend.

Nederlands bekendste trompettist Eric Vloeimans nodigt bigband Licks & Brains uit voor een concert met spetterende nieuwe versies van zijn eigen muziek. De composities van Eric Vloeimans in een bigband jasje: gróóts, funky en swingend.

Ook het indrukwekkende repertoire van Licks & Brains wordt niet achterwege gelaten. De achttienkoppige band maakt een aantrekkelijke mix waarop blazers, elektronische grooves en het avontuurlijke spel van Vloeimans organisch samenvloeien. Het resultaat hoor je in stukken die zich bewegen tussen een flinke dosis jazz, afrofunk, minimal music, soul, funk en dance.

Met de muziek van Vloeimans verkent bigband Licks & Brains muzikale paden waar andere bigbands zich niet aan wagen. Niet zo gek dus dat de mannen van Licks & Brains laaiend enthousiast zijn over deze samenwerking.

"De bijzondere aanpak, energie en sound van Licks & Brains creëert een hele nieuwe sfeer rondom mijn muziek."

Eric Vloeimans

"Ze wekken even verwondering, maar plaatsen je als luisteraar al snel op dansersvoeten."

Jazz NU

Over Licks & Brains

De achttienkoppige bigband Licks & Brains weet jazz, funk, soul, hip-hop en latin te mengen tot een verrassende mix. Onder de bezielende leiding van Rolf Delfos, een van de beste altsaxofonisten van Nederland, maken ze muziek als een bigband à la New Cool Collective, waarbij minder latin en meer popmuziek door de aderen van de band stroomt. Ze werkten al eerder samen met Benjamin Herman, Joseph Bowie en Kraak & Smaak.

Credits

Met: Eric Vloeimans en Licks & Brains onder leiding van Rolf Delfos
Arrangementen: Rolf Delfos