Muziektheater

Het Houten Huis en Wabi Sabi Theater

Wat speelt er?: TERECHT

Wat speelt er? - Theater
Tickets Over de maker(s)
TERECHT

De impact van straf, detentie en de terugkeer in de samenleving. TERECHT is een wervelende weergave van ons strafrechtssysteem.

In een kerk bevindt zich een absurde rechtbank. Hier worstelen rechters, verdachten, slachtoffers en experts om hun menselijkheid te behouden. Rituelen en regels moeten orde scheppen in de chaos. Ondertussen ziet het publiek het onderscheid tussen de betrokkenen steeds verder vervagen.

TERECHT is een eigenzinnige mix van dans, livemuziek en tekst. Een voorstelling gebaseerd op moedige, tragische en hoopgevende verhalen van mensen die zoeken naar een manier om wat kapot is, nieuwe waarde te geven.

Theatermaker Maarten Smit van Wabi Sabi Theater interviewde hiervoor verschillende mensen (van daders tot gevangenisdirecteur) over ons strafrechtssysteem. Hij vroeg hen naar de impact van proces, straf, detentie en de terugkeer in de samenleving. TERECHT is een wervelende weergave van zijn bevindingen.

Aansluitend bij de voorstelling vindt er een nagesprek plaats met ex-gedetineerde in de zaal.

Let op, deze voorstelling is geschikt voor kinderen vanaf 12 jaar oud. Meer informatie.

UU Talk | Neurotechnologie en strafrecht

In samenwerking met het Centrum voor Wetenschap en Cultuur van de Universiteit Utrecht organiseren we aanvullende talks voor meer kennis en context rondom een thema. Wetenschappers van de Universiteit Utrecht gaan dieper in op actuele onderwerpen die aansluiten bij onze theatervoorstellingen.

In samenhang met deze voorstelling wordt op 28 november een UU Talk over de toekomst van ons strafrechtsysteem georganiseerd, gegeven door Prof Dr. Gerben Meynen. 

Meer over de UU Talk

Tickets en tijden

Datum do 21 november
Tijd 20:00u
Locatie Theaterzaal
Prijs Van € 10,50 tot € 21,00
Tickets
Datum do 21 november
Tijd 20:00u
Locatie Theaterzaal
Prijs Van € 10,50 tot € 21,00

"TERECHT is troostrijk en bloedmooi theater voor iedereen vanaf pakweg twaalf jaar die na wil denken over een mogelijke verbinding tussen onderwereld en bovenwereld. "

Scénes

"het dwingt zeker tot nadenken over ons huidige strafsysteem"

NRC

"De spelers beschikken over het bewonderenswaardige vermogen om moeiteloos hun golvende, bruisende dansen te combineren met het helder uitspreken van hun teksten."

NRC

Wat speelt er?

Onder de titel ‘Wat speelt er?’ bundelen we voorstellingen met een actueel (sociaal-)maatschappelijk thema. Deze voorstellingen zetten je aan het denken, bieden nieuwe perspectieven en zorgen ervoor dat je erover in gesprek gaat. En dat gesprek moedigen we maar al te graag aan.  

In samenwerking met het Centrum voor Wetenschap en Cultuur van de Universiteit Utrecht organiseren we aanvullende talks voor meer kennis en context rondom een thema. Wetenschappers van de Universiteit Utrecht gaan dieper in op actuele onderwerpen die aansluiten bij onze theatervoorstellingen.

We hebben dit theaterseizoen zes UU Talks, met de thema's: Amerikaanse verkiezingen, het strafrechtsysteem, de oceaan, bijen, verslavingsproblematiek en het Amazonegebied.

Meer Wat speelt er?
Wat speelt er?
Wat speelt er?

Over Het Houten Huis

Het Houten Huis is het beeldend muziektheatergezelschap van het Noorden.
Vanuit Groningen maken zij voorstellingen die door het hele land en tot ver over de grens te zien zijn. Hun huis staat symbool voor het leven, waar soms ook iets piept en kraakt of een onverwachte gast langskomt. Altijd zijn ze aan het timmeren en schuren aan verhalen, verbeelding en muzikaliteit. Een gevoelig onderwerp, een bewegend decor, livemuziek en een minimum aan woorden vormen de ingrediënten voor een herkenbare Houten Huis voorstelling.

Meer over Het Houten Huis

Credits

Concept & Regie: Maarten Smit
Muziek/compositie: Martin Franke
Choreografie: Performers & Maarten Smit i.s.m. Davey Bakker
Dans en spel: Amber veltman, Juersson hermanus, Martin Franke
Tekst: Wessel de Vries & Maarten Smit
Productie: Richard de Vries
Regieassistent: Bas van Arenthal (Stage)
Decor: Douwe Hibma
Kostuums: Freja Roelofs
Rekwisieten: Andre Kok
Lichtontwerp: Desiree van Gelderen
Techniek: Hanne bouman en Tjebbe witteveen
Dramaturgie: Marc Maris en Elien van den Hoek

Teaser: Jules van Hulst
Verdiepingsprogramma: Maartje Keijzer
Marketing: Amarins Elzinga
Zakelijke leiding: Hans Jansen
Dramaturgisch advies: Marleen Jongens

Tickets en tijden

Datum do 21 november
Tijd 20:00u
Locatie Theaterzaal
Prijs Van € 10,50 tot € 21,00
Tickets
Datum do 21 november
Tijd 20:00u
Locatie Theaterzaal
Prijs Van € 10,50 tot € 21,00