Theater, Muziek

Gershwin Bonevacia

Terug naar Prinsenplein

Nieuwe Namen
Tickets
Terug naar Prinsenplein

Een ode aan de jonge, onbevreesde ik.

Gershwin Bonevacia gaat in zijn spoken word voorstelling Terug naar Prinsenplein op zoek naar zijn tienjarige zelf, ‘Gush’. Wie was Gush, hoe heeft Gush bijgedragen aan Gershwin en waar komt de gevoelsmatige ontstane afstand vandaan? Tijdens deze zoektocht tracht de volwassen Gershwin zich te ontworstelen aan labels, scheve verhoudingen en taboes.

Terug naar Prinsenplein is een onderzoek naar het verleden, familiebanden en het kind-zijn. Tegelijkertijd is het een ode aan de jonge onbevreesde ik-figuur en een verwoede poging om die terug te vinden in de volwassen Gershwin.

Gershwins opkomst als dichter ging, vanwege zijn dyslexie, niet vanzelf, maar het worstelen met woorden maakte hem tot een vindingrijke woordkunstenaar. De voorstelling is door Het Parool uitgeroepen tot een van de beste voorstellingen van 2023.

Tickets en tijden

Datum za 02 november
Tijd 20:00u
Locatie Theaterzaal
Prijs Van € 10,50 tot € 21,00
Tickets
Datum za 02 november
Tijd 20:00u
Locatie Theaterzaal
Prijs Van € 10,50 tot € 21,00

"Poëtische teksten worden afgewisseld met meer verhalende passages. Bonevacia trekt je moeiteloos door zijn jeugd. Opmerkelijk is de cadans in zijn zinnen, die klinkt als een potje schaak."

Theaterkrant

"In 'Terug naar Prinsenplein' zijn zowel de teksten als het decor adembenemend."

Theaterkrant

"Via uiteenlopende jeugdherinneringen en golvende poëtische teksten verleidt hij je het stuk in. "

Het parool

Nieuwe Namen

In de reeks Nieuwe Namen vind je een selectie van nog onbekende (grappen)makers, gezelschappen, ensembles, dansgroepen en meer. Podium Hoge Woerd staat erom bekend de parels uit het aanbod te vissen en brengt deze veelbelovende theatermakers naar de theaterzaal. Nu nog een verrassing en over een paar jaar zijn niet meer weg te denken uit de theaters.

Bekijk alle Nieuwe Namen
Nieuwe Namen
Nieuwe Namen

Over Gershwin Bonevacia

Gershwin Bonevacia is dichter, schrijver en performer. Van 2019 tot 2022 was Gershwin Stadsdichter van Amsterdam. Zijn poëziedebuut Ik heb een fiets gekocht gaf hij in 2017 in eigen beheer uit en maakte hij eigenhandig tot underground classic. In 2021 verscheen bij Das Mag zijn tweede dichtbundel Toen ik klein was, was ik niet bang en vertaalde hij het kinderboek Zo klinkt verandering van de befaamde Amerikaanse spoken word-artiest Amanda Gorman. In 2022 was Gershwin een van de schrijvers van 3PAK, het geschenk van de Boekenweek van Jongeren. Terug naar Prinsenplein is zijn eerste solo theatervoorstelling.

Credits

Tekst en spel: Gershwin Bonevacia
Regie: Timothy de Gilde 
Muziek: Gershwin Bonevacia, Elisha Amonoo-Neizer, Nana Adjoa en Vernon Chatlein
Lichtontwerp: Jasper Nijholt
Scenograaf: Atelier Clement
Impresariaat: George Visser Productions

Techniek: Theatervogels
Producent: Productiehuis Mozaïek
Campagnebeeld: Selwyn de Wind