Jeugd

Maas theater en dans & ROSE Stories

Winterkost: The Ozard of Wiz 9+

Tickets Over de maker(s)
The Ozard of Wiz 9+

Avontuur voorbij de regenboog: een wonderlijke en afwijkende voorstelling over de zoektocht naar een thuis, moed, hersenen en een hart.

Je kijkt zo vaak je kan steeds dezelfde film. Je ademt, eet en leeft het verhaal. Je bent tegelijkertijd een vogelverschrikker, een heks, een leeuw, een blikken man, een tovenaar die geen tovenaar is en toto de hond. Je danst als Michael Jackson, je huilt als Diana Ross en speelt in je eentje de hele wereld van Oz. Je springt van de hak op de tak en beweegt zonder regels. En dat allemaal in de veiligheid van je eigen kamer. Maar dan groei je op en moet je dealen met de echte wereld en alle vooroordelen, regels en hokjes die daar bij horen. Want het is niet de bedoeling dat je je als jongen met meisjes identificeert. Of andersom. Of daartussenin. Toch? 

Want wat als je nergens bij hoort, omdat je niet de persoon bent waar iedereen op had gehoopt? Je wenst jezelf weg en op magische wijze word je opgetild door een tornado en beland je in een wereld vér voorbij de regenboog. 

In ''The Ozard of Wiz' keren 7 bijzondere mensen terug naar hun kindertijd, een tijd voor de schaamte. Allemaal hopen ze uiteindelijk bij ‘The Ozard of Wiz’ te krijgen waar ze hun hele leven al naar op zoek zijn: een thuis, moed, hersenen en een hart. In deze wonderlijke en afwijkende voorstelling serveren we vogue, popmuziek en melancholie in een seventies sausje.

Ben je al oud genoeg voor deze voorstelling?  
We willen graag dat iedere bezoeker, dus ook de allerkleinsten, ons theater met een goede ervaring verlaat. De theatermakers hebben deze voorstelling speciaal gemaakt voor kinderen vanaf 9 jaar. Podium Hoge Woerd houdt zich aan deze adviesleeftijd. Tijdens de voorstelling kan je met je baby of jongere kind in de foyer terecht. Tot slot heeft iedere bezoeker, ongeacht de leeftijd, een geldig toegangsbewijs nodig om een voorstelling te bezoeken.

Tickets en tijden

Datum wo 04 januari
Tijd 15:00u
Locatie Theaterzaal
Prijs Van € 7,50 tot € 15,00
Tickets
Datum wo 04 januari
Tijd 15:00u
Locatie Theaterzaal
Prijs Van € 7,50 tot € 15,00

Winterkost

In de kerstvakantie is festival Winterkost er weer.
Met nóg meer afwisselend jeugdtheater in nóg meer theaters!

Alle Winterkost
Winterkost
Winterkost

Over Maas theater en dans

Maas is een landelijk gezelschap van professionele makers met een eigen podium in Rotterdam. Onder artistieke leiding van René Geerlings maken en programmeren ze voor kinderen, jongeren en jongvolwassenen. Hierbij staat de ontmoeting voor hen centraal: tussen podiumkunsten en publiek, dans en theater, tussen leeftijden, culturen, makers en maatschappelijke partners.

Meer over Maas theater en dans

Credits

Website: www.maastd.nl 
Concept, regie: René Geerlings 
Performers: Ayrton Fraenk, Romy Rockx, Reinier van Harten, Art Srisayam, Danijel Petrovic, Marie-Léa Morales, Laurien Riha 
Choreografie: Guilliano Pinas 
Composities: Reinier van Harten 
Dramaturgie: Merel Heering

Decor: Calle Hoog
Kostuums: MAISON the FAUX (Joris Suk)
Licht: Remko van Wely
Regieassistent: Sara Giampaolo
Advies: Moniek Merkx
Coproductie: Maas theater en dans & ROSE stories