Dans, Circus

Panama Pictures

Tipping Point

Language No Problem
Geweest Over de maker(s)
Tipping Point

Een spel met evenwicht, wisselende machtsverhoudingen en een gevecht tegen zwaartekracht komen samen in een uitdagende circus- en dansvoorstelling.

In een wereld van scherven gaan zes performers de confrontatie aan met restanten van wat ooit was. Een groot halfrond object, dat oogt als een afgebroken deel van een scheepswrak, lijkt beschutting te bieden. Totdat ze erop klimmen en hun gewicht verplaatsen: dan kantelt het en moeten ze onmiddellijk reageren om zich staande te houden. Die instabiliteit versterkt hun kwetsbaarheid én afhankelijkheid van elkaar: elke beweging heeft invloed, op het object en elkaar.

Het spel met evenwicht, de wisselende machtsverhoudingen en het gevecht tegen zwaartekracht komen samen in een uitdagende voorstelling. Tipping Point focust op de afhankelijkheid van elkaar en de grote oncontroleerbaarheid binnen een wereld in verval. De bewegingen worden begeleid, voortgestuwd, uitvergroot of juist ontkracht door speciaal gecomponeerde muziek.

Inleiding

Ben je nieuwsgierig en wil je meer weten over een voorstelling of theatermaker? Wil je horen over de achtergronden, drijfveren en geschiedenis van een gezelschap? In een inleiding vertellen de makers hierover en ga je in gesprek met hen.
De inleidingen vinden plaats in onze studio. Een plaats reserveren voor de inleiding kan direct bij het kopen van een ticket en kost € 1,- per persoon. Voor de inleiding halen we je om 19.25 uur op bij de balie van Castellum Hoge Woerd. 

"Een enerverende voorstelling waarin zes dansers de zwaartekracht trotseren en uitdagen. Het bewegende decor is fantastisch en alles bepalend."

Joost Goutziers, Theaterkrant

"We leven in verwarrende tijden: de ene crisis volgt in rap tempo de andere op. Tegelijkertijd wordt duidelijk hoezeer we mondiaal afhankelijk van elkaar zijn: elke beslissing heeft invloed, soms is de consequentie van ons handelen (of juist de ontbrekende acties) voelbaar tot aan de andere kant van de wereld. Met Tipping Point wil ik dit gegeven en het bijhorende gevoel van onzekerheid en onvoorspelbaarheid vertalen naar dans en acrobatiek."

Choreograaf Pia Meuthen

"Panama Pictures roept een wereld op waar beweging en muziek geen woorden nodig hebben. Dat creëert een spannende zoektocht die je als kijker en luisteraar op het puntje van je stoel houdt"

Mieske van Eck, Brabants Dagblad

Credits

Website: www.panamapictures.nl 
Choreografie: Pia Meuthen 
Dans en acrobatiek: Tarek Rammo, Francesco Barba, Davide Bellotta, Fabian Krestel, Arvi Yrjölä, Candela Murillo 
Muziekcompositie: Strijbos & van Rijswijk, Davide Bellotta

Decorontwerp: Sammy van den Heuvel
Kostuumontwerp: Sanne Reichert
Lichtontwerp: Bart Verzellenberg
Dramaturgisch advies: Julian Vogel, Guido Janssen
Choreografische assistentie en training: Miquel de Jong