Dans

Lloyds Company ism Soweto Skeleton Movers

DansDonderdag: UNBREAKABLE

Language No Problem
Tickets Over de maker(s)
UNBREAKABLE

Onvergetelijke voorstelling met persoonlijke verhalen van vijf pantsula dansers uit de Zuid-Afrikaanse stad Soweto.

In een combinatie van oprecht spel, levenslustige Afrikaanse dansstijlen, humor en indrukwekkende visuals vertellen de Soweto Skeleton Movers uit Johannesburg hun persoonlijke levensverhalen. Ondanks veel tegenslagen en foute verleidingen die hun pad kruisten, zijn deze vijf dansers ‘unbreakable’.

Het publiek wordt door de Soweto Skeleton Movers meegenomen in een vrolijke en overweldigende mix van zang, straatscènes, meeslepende visuals en hun ‘skeleton pantsula’, een mix van traditionele Zuid-Afrikaanse streetdance (Pantsula) en ‘bone breaking‘. Dit alles wordt ondersteund door een eigentijdse soundtrack met melodische Afrohouse tunes en pompende Amapiano beats. Welcome to Soweto!

Unbreakable is een veelbelovende samenwerking tussen Rotterdams choreograaf Lloyd Marengo (Lloydscompany), de Londense theaterregisseur Jonzi D en de vijf explosief-energieke dansers van Soweto Skeleton Movers, die hun bescheiden status van straatartiest al lang zijn ontgroeid en wereldwijd optreden.

Inleiding

Ben je nieuwsgierig en wil je meer weten over de voorstelling UNBREAKABLE? Wil je horen over de achtergronden, drijfveren en geschiedenis van Lloyds Company? Kom naar de inleiding, waar we je meenemen in de achtergrond van de voorstelling. De inleidingen vinden plaats in onze studio. Een plaats reserveren voor de inleiding kan direct bij het kopen van een ticket en kost € 1,- per persoon. Voor de inleiding halen we je om 19.25 uur op bij de balie van Castellum Hoge Woerd.

Tickets en tijden

Datum do 10 oktober Met inleiding
Tijd 20:30u
Locatie Theaterzaal
Prijs Van € 10,50 tot € 21,00
Tickets
Datum do 10 oktober - Met inleiding
Tijd 20:30u
Locatie Theaterzaal
Prijs Van € 10,50 tot € 21,00

DansDonderdag

De achterban van de DansDonderdag groeit hard. Elke maand vult de zaal zich opnieuw met meer dansliefhebbers. Verwacht een uiteenlopende selectie van bijzondere, indrukwekkende, spraakmakende dansvoorstellingen met altijd een speciale inleiding.

DansDonderdag
DansDonderdag

Over Soweto Skeleton Movers

Soweto Skeleton Movers bestaat uit vijf streetdancers die hun bescheiden status van straatartiesten al lang zijn ontgroeid en wereldwijd optreden. Onder de vlag van het Rotterdamse Lloydscompany komen dansers, opkomende urban makers én de underground battle scene samen. Lloyd Marengo is een van de oprichters van het Hiphophuis, hij werkte onder meer met Scapino Ballet en Conny Janssen Danst. Lloyd kreeg in september 2022 de Gouden Zwaan uitgereikt voor zijn grote en unieke bijdrage aan de dans in Nederland en zijn rol als baanbreker voor de hiphop community.

Over Lloydscompany

Lloydscompany verbindt hiphop en theater: ze maken dansvoorstellingen en begeleiden de volgende generatie makers.De kindervoorstelling Sribi Switi is een productie van Lloydscompany. Onder de vlag van Lloydscompany komen dansers/upcoming urban makers én de underground battle scene samen. De company produceert voorstellingen en slaat daarmee een brug tussen de straat en het podium.

Rotterdamse hiphop en Lloyd Marengo zijn onlosmakelijk aan elkaar verbonden. Na jaren als danser, choreograaf en coach te hebben gewerkt werd het in 2019 tijd voor zijn eigen Company.

Meer over Lloydscompany

Credits

Cast: Topollo Ntulo, Jabulani Manyoni, Junior Hlongwane, Molefi Rakitla en Lerato Motsepe (ZA)
Choreografie: Soweto Skeleton movers en Lloyd Marengo

Regie: Jonzi D
Website: www.lloydscompany.nl/en
 

Tickets en tijden

Datum do 10 oktober Met inleiding
Tijd 20:30u
Locatie Theaterzaal
Prijs Van € 10,50 tot € 21,00
Tickets
Datum do 10 oktober - Met inleiding
Tijd 20:30u
Locatie Theaterzaal
Prijs Van € 10,50 tot € 21,00