Dans, Circus

Panama Pictures

DansDonderdag: Vanishing Point

Language No Problem
Geweest Over de maker(s)
Vanishing Point

Dansers en acrobaten, variërend van begin dertig tot eind zestig, ontrafelen wat het betekent om ouder te worden.

In hoeverre ben je nog diegene die je ooit was? Er komt een moment dat je steeds meer in de marges terechtkomt en het leven zich elders lijkt te bevinden.

‘Vanishing Point’ is een intieme zoektocht naar vergankelijkheid, over het verlangen naar het stopzetten van de tijd. Met als stip op de horizon het verdwijnpunt, waar al ons streven samenkomt. Maar waar ook alles verdwijnt.

In een architectonisch vormgegeven ruimte met extreme perspectieven en contrasten, verdwijnen en verschijnen de performers. In een niemandsland wankelen ze, spelen met risico’s en tarten het lot. Waar hun lichamen - klimmend, hangend, balancerend - haperen én niet te temmen zijn.

Als geen ander gezelschap weet Panama Pictures dans met acrobatiek en live muziek te vervlechten tot een meeslepende mix. De soundtrack van Vanishing Point is een nieuwe, spannende compositie met in de hoofdrol een analoge synthesizer.

DansDonderdag

Elke maand geniet je bij ons van prachtige dans op donderdag. Voorafgaand aan de voorstelling is er een speciale inleiding. Dit seizoen worden de inleidingen verzorgd door dramaturg, regisseur en adviseur Vincent Wijlhuizen. 
De inleidingen vinden plaats in onze studio. Een plaats reserveren voor de inleiding kan direct bij het kopen van een ticket en kost € 1,- per persoon. Voor de inleiding halen we je om 19.25 uur op bij de balie van Castellum Hoge Woerd.

Zintuigelijk College
Deze inleiding wordt samen gegeven met docent Guido Jansen van Panama Pictures. Het Zintuigelijk College is een mini-lesje dramaturgische analyse. 
Guido Jansen bespreekt de thema’s en de strategieën van de voorstelling en geeft voorbeelden van andere media en kunstwerken die er ook mee werkten. 
Daarnaast geeft Guido uitleg over de(beeldende) insteek van choreograaf Pia Meuthen, de combinatie van dans en acrobatiek, de eigen danstaal – de aspecten die de voorstellingen van Panama Pictures zo bijzonder en anders maken.

Q&A
Na afloop van de voorstelling nog napraten? Aan de hand van een Q&A met de performers en choreograaf Pia Meuthen kom je alles te weten over de totstandkoming van de voorstelling, de werkmethode en inspiratiebronnen. Blijf na afloop in de theaterzaal zitten voor de Q&A.

Meer DansDonderdag
DansDonderdag
DansDonderdag

"Met Vanishing Point schept Panama Pictures een perfect getimede, gevoelvolle roadmovie voor dolende zielen."

Brabants Dagblad

"Een zachte masculiene voorstelling die vergankelijkheid tastbaar maakt."

De Volkskrant

Credits

Website: www.panamapictures.nl
Choreografie: Pia Meuthen
Dans en acrobatiek: Francesco Barba, Eddy Becquart, Davide Bellotta, Fabian Krestel, Tarek Rammo
Live muziek: Davide Bellotta & Budy Mokoginta
Muziekcompositie: Strijbos & van Rijswijk, Davide Bellotta

Decorontwerp: Sammy Van den Heuvel
Kostuumontwerp: Sanne Reichert
Lichtontwerp: Bart Verzellenberg
Dramaturgie: Angelique Willkie
Dramaturgisch advies: Julian Vogel, Guido Jansen
Choreografische assistentie en training: Miquel de Jong